Leema Acoustics bestaat 25 jaar en lanceert Quantum productlijn

Het in Groot-Brittannië gevestigde Leema Acoustics heeft bevestigd dat de eerder aangekondigde Quantum productlijn van hificomponenten dit jaar wordt gelanceerd. Het Engelse audiobedrijf bestaat dit jaar 25 jaar en zal tijdens de komende Bristol Hi-Fi Show de nieuwe producten aan het publiek tonen. We veronderstellen dat de nieuwe producten vrij snel daarna de Noordzee zullen oversteken, maar we hebben nog geen details vernomen, ook nog geen prijsinformatie voor de Benelux.

Leema Acoustics Quantum

De Quantum productlijn werd circa een half jaar geleden voor het eerst aangekondigd en op dat moment leek het erop dat de producten nog in 2022 zouden uitkomen. Mogelijk waren de producten nog niet helemaal rijp voor productie. Het zou ook kunnen dat het 25-jarig jubileum een beter moment was voor de lancering. Leema heeft immers eerder verklaard dat de nieuwe productlijn al enkele jaren in de maak was. Een paar maanden meer of minder maakt dus niet zovel uit.

Nog steeds is de technische informatie spaarzaam, evenals de vrijgekomen foto’s. Wel is bekend dat de Quantum productlijn in eerste instantie uit vier leden zal bestaan, t.w. CD-speler Electron, streamer Positron, DA-converter en voorversterker Neutron en ten slotte eindversterker Graviton.

Naar verluidt heeft CD-speler Electron een ES9018 Sabre DAC-chip aan boord. Voorversterker en DA-converter Neutron zal worden geleverd met een MM/MC phonotrap en multi-input DAC en eindversterker Graviton zou een klasse AB-model zijn dat 150 Watt aan acht Ohm kan leveren.

Lee Taylor, die samen met Mallory Nicholls (vandaar de naam Leema) het bedrijf oprichtte, zegt over de jubileumvieringen: “Leema begon als een hobbyproject in een kleine metalen schuur, gekocht uit een Littlewoods-catalogus in 1998. Het feit dat we 25 jaar later nog steeds doen waar we van houden, hoewel gelukkig nu in een veel grotere schuur, is voor mij een constante bron van verbazing. Het lijkt erop dat het oude gezegde 'de tijd vliegt als je plezier hebt' waar is.”

Een indicatie van wat er gaat volgen, is mogelijk beschikbaar tijdens de komende Bristol Hi-Fi Show, die loopt van 24-26 februari, waar Leema zijn eigen demonstratiesysteem zal hebben. Er zullen ook reeds bestaande producten worden gedemonstreerd.

Meer weten over de producten van Leema Acoustics? Bezoek dan de website van Leema Acoustics.


EDITORS' CHOICE