Pro-Ject Audio lanceert platenwasmachines VC-E2 en VC-S3

Het Oostenrijke audiobedrijf Pro-Ject Audio heeft een tweetal nieuwe platenwasmachines in zijn portfolio opgenomen. De VC-E2 is een relatief compacte machine en de VC-S3 is een wat groter apparaat. Beide toestellen doen hetzelfde maar de VC-S3 is bedoeld voor de bezitters van een wat grotere platencollectie.

Project Audio VC-E2

Vinylplaten zijn gevoelige dingen en iedere vinylliefhebber weet dat vinylplaten specifiek onderhoud nodig hebben. De droge borstelreiniging voor het afspelen van de plaat is goed om grof stof te verwijderen. Om de groeven effectief schoon te maken, moet de plaat met vloeistof worden gereinigd.

Veel gebruikers grijpen naar een fles met pure alcohol. Alcoholische reinigingsvloeistoffen kunnen echter muzikale micro-informatie van de groeven vernietigen. Pro-Ject heeft daarom een nieuwe milieuvriendelijke alcoholvrije reinigingsvloeistof genaamd “Wash it 2” ontwikkeld. De nieuwe Wash it 2 is een voorgemengde vloeistof en heeft toevoegingen of verdunning nodig. Dit voorkomt dat per ongeluk ongeschikt leidingwater wordt gebruikt om te mengen. De VC-E2, die overigens wordt gebouwd in Europa, is zeer krachtig en reinigt platen volledig in één tot twee omwentelingen.

De plaat moet op de draaischotel van de wasmachine worden geplaatst. Daar bovenop komt de nieuwe magnetische klem. Deze klem beschermt niet alleen het platenlabel tegen reinigingsvloeistof om schade aan het label te voorkomen, maar versnelt ook het hele reinigingsproces. Plaats je plaat op de machine, doe de klem erop en je bent klaar om te gaan. De robuuste, gebruiksvriendelijke metalen arm is mechanisch stabiel en richt alle zuigkracht direct op het oppervlak van de plaat. In combinatie met de nieuwe zelfklevende armstrip worden platen perfect schoongemaakt.

De interne container van 0,5 liter) vangt gebruikte vloeistof op en is moeiteloos eenvoudig te legen. Bij gebruik van de Wash it 2 reinigingsoplossing zal de vloeistof ook in de container verdampen, waardoor de container slechts zelden geleegd hoeft te worden.

Project Audio VC-S3

De VC-S3 is een groter toestel dat een plaat volgens opgave van de fabrikant met slechts één à twee omwentelingen reinigt. De techniek lijkt veel op die van de kleinere VC-E2. Ook de VC-S3 heeft een magnetische plaatklem. De interne container voor afgevoerde reinigingsvloeistof is met 2,5 liter een stuk groter.

Project Audio VC-E2 en VC-S3: prijzen en leveringsinformatie

Pro-Ject Audio VC-E2:  449 euro
Pro-Ject Audio VC-S3:  699 euro

MERK

EDITORS' CHOICE