NIEUWSCopland

Copland Audio brengt geïntegreerde buizenversterker CTA407 uit

Het Deense Copland Audio heeft een nieuwe geïntegreerde buizenversterker gelanceerd genaamd CTA407. Voor de eindtrappen kan een keuze gemaakt worden tussen verschillende buizen en de CTA407 stelt automatisch de juiste bias in voor de geplaatste buizen. Copland heeft de CTA407 ook voorzien van een phono-ingang.

Copland Audio CTA407

De CTA407 van het in Denemarken gevestigde audiobedrijf Copland is een moderne buizenversterker en komt in de plaats van de CTA408. Op het front zijn voor elk van de vier eindbuizen tien LED-lampjes geplaatst o.a. ter indicatie van de bias. Wie de LED-jes storend zou vinden, kan ze ook uitschakelen. Standaard wordt de CTA407 geleverd met vier eindbuizen van het type KT88, twee stuurbuizen van het type 12BH7 en ook nog een enkele ECC83. De bezitter van de CTA407 heeft echter de keuze uit verschillende eindbuizen. De CTA407 past zich automatisch aan voor elke buis van het type 6550, KT88, KT90, KT100, KT120 en KT150 dus plaatsing van een andere eindbuis is relatief eenvoudig.

De CTA407 heeft vijf ingangen op lijnniveau en een uitgang voor een opnameapparaat, bijvoorbeeld een cassettedeck of spoelenrecorder. Copland heeft ook een phono-ingang geplaatst die gechikt is voor MM-elementen en high-output MC-elementen.

De push-pull eindtrappen bestaan uit een paar op elkaar afgestemde eindbuizen in een vaste ultralineaire configuratie, die volgens de fabrikant de lage vervorming van triodes en de kracht van tetrode-kleppen bieden. Een paar buizen uit de 6550- of KT-familie in push-pull-configuratie kan meer dan 100 Watt aan audiovermogen leveren. Door het uitgangsvermogen te modereren, kan de CTA407 uiteindelijk conservatief gerekend 50 Watt per kanaal in klasse A/AB-modus leveren.In de praktijk betekent dit dat de versterker het meeste vermogen kan leveren werkend in klasse A.

Dankzij de kwaliteit van de uitgangstransformatoren wordt volgens Copland een uitstekende lineairiteit bereikt voordat feedback wordt gebruikt. Hierdoor worden de vereisten voor interne vertragingscompensatienetwerken verminderd en een hoge stabiliteit wordt gegarandeerd, nadat de 18 dB negatieve feedbacklus is gesloten.

De CTA407 maakt gebruik van motorgestuurde volumeregeling en kan volledig worden bestuurd met de Copland RC102A afstandsbediening.

Copland geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 150 kHz (niveau -3 dB). De S/R-verhouding is 100 dB (IHF-A). De CTA407 meet 435 x 215 x 420 millimeter (B x H x D) en weegt twintig kilogram.

Copland Audio CTA407: prijs en leveringsinformatie

De Copland CTA407 is momenteel al leverbaar in de Benelux en verwisselt van eigenaar voor 6.900 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE