NIEUWSDenon

De AVC-A1H is de nieuwe vlaggenschip AV-receiver van Denon en hij heeft 15 kanalen

Het Japanse audiomerk Denon had al in september 2022 de AVC-A1H aangekondigd, een 15-kanaals AV-receiver die het vlaggenschip zou gaan worden van de vloot van AV-receivers van het merk. Op dat moment was nog niet bekend wanneer de nieuwe AV-receiver geleverd zou gaan worden. De levering is vandaag begonnen, reden waarom wij nogmaals en nu meer in detail aandacht besteden aan de AVC-A1H.

Denon AVC-A1H: 15 kanaals AV-receiver

De AVC-A1H is een zeer krachtige AV-receiver en biedt volgens de ontwerpers van Denon een revolutionaire bioscoopervaring met een ijzersterke voedingstransformator met een gewicht van 11,5 kilogram. Deze transformator krijgt bijstand van dubbele hoofdcondensatoren van 33.000 µF die uiteindelijk 15 eindversterkers van stroom voorzien.

Denon geeft een vermogen op van 210 Watt maar dat noemen we “helling af, plankgas, wind mee”. Wie namelijk naar de specificaties kijkt ziet dat een vermogen van 210 Watt kan worden geleverd aan zes Ohm bij tien procent vervorming als één kanaal wordt gebruikt. Dat is geen realistisch gebruikersscenario. Meer realistisch is de opgave van het vermogen aan twee kanalen bij acht Ohm en 0,05 procent vervorming. In dat geval kan de AVC-A1H 150 Watt per kanaal leveren. Dat zal ook in grote ruimtes wel genoeg zijn.

Thuisbioscoopliefhebbers zullen deze versterker met een indrukwekkend gewicht van 32 kilogram volgens de bouwers zeker waarderen. Alle moderne snufjes zijn aanwezig, zoals ondersteuning van 8K passthrough, 8K upscaling, 4K content en een 9.4.6-configuratie.

De AVC-A1H is voorzien van de allernieuwste dual-core 1GHz DSP (Digital Signal Processor). De versterker ondersteunt alle 3D-audioformaten, de ruimtecorrectiesoftware Audyssey MultEQ XT32 en Dirac Live (als optie verkrijgbare upgrade, medio maart). Hij levert geweldig geluid met hoogwaardige DAC's op alle kanalen. De AVC-A1H is met zorg ontworpen en gebouwd met de beste componenten. De versterker is volgens de fabrikant het neusje van de zalm als het om hoogwaardig geluid gaat.

Denon heeft de AVC-A1H ook voorzien van streaming-functies volgens het HEOS-platform. Alle gangbare streaming-diensten, internetradio, muziek afspelen van een lokale NAS, etc. is allemaal ingebouwd. Multiroom functionaliteit is ingebouwd en koppeling met andere HEOS-producten van Denon is dus ook mogelijk.

De hoeveelheid aansluitingen en mogelijkheden is teveel om op te noemen, Feit is dat liefhebbers van alle niveaus blij zullen zijn met de vele aansluitmogelijkheden, zoals de 15.4-kanaals pre-out-aansluitingen met voorversterkermodus, cinch- én XLR-subwooferaansluitingen en integratie met domoticasystemen. De Denon Setup Assistant biedt stap-voor-stap installatie-instructies.

Denon AVC-A1H: prijs en leveringsinformatie

De Denon AVC-A1H is vanaf 31 januari 2023 te koop bij geautoriseerde verkooppunten van Denon in heel Europa. De adviesprijs is net geen 7.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE