NIEUWSSonus faber

Sonus faber brengt met de Aster zijn eerste buitenluidspreker op de markt

De Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber heeft zijn eerste buitenluidspreker aangekondigd. De nieuwe luidspreker heeft de naam Aster gekregen maar is niet zo kleurrijk als de gelijknamige bloem. De Sonus faber Aster is natuurlijk weerbestendig. De eerste leveringen zullen naar verwachting in de loop van maart 2023 gaan plaatsvinden. 

Sonus faber Aster: goed geluid in de tuin of op het terras

De Sonus faber Aster is de eerste buitenluidspreker van de Italiaanse fabrikant en is ontworpen gebruik buitenshuis. Dat kan zijn thuis in de tuin of op het terras, maar volgens de fabrikant is de Aster ook bedoeld voor gebruik in restaurants, hotels, musea en winkellocaties.

Nee, deze luidsprekers zijn niet gemaakt van hout, ook niet van MDF, want deze materialen zijn niet goed bestand tegen ruw weer en grote temperatuurwisselingen. De Aster is weerbestendig volgens de IP65-norm en de structuur en functionaliteit van de Aster worden dus niet beïnvloed door regen of stof.

In overeenstemming met de stijl van Sonus Faber, is de Aster organisch gevormd, slank en gestroomlijnd om elegant in elke buitenomgeving te passen. De symmetrische positionering van de twee zijdelingse passieve radiatoren garanderen volgens de ontwerpers een rijke weergave van lage tonen.

Sonus faber heeft naar eigen zeggen zijn eerste buitenluidsprekers gebruiksvriendelijk gemaakt voor elke audiosysteemexpert of beginner. Het montagebeugelsysteem zorgt voor een eenvoudige installatie en dankzij het veermechanisme in de kast kan de installateur de luidspreker in kleine stappen van 15 graden kantelen zonder het systeem met een schroef te hoeven aanpassen.

“Sonus faber is voor mij altijd meer geweest dan alleen een product. Het is een manier om dingen te zien, maar bovenal een akoestische en esthetische filosofie waarin je je kunt identificeren,” zegt McIntosh Group Chief Design Officer, Livio Cucuzza. “Waarom zou je je beperken tot alleen binnenshuis luisteren? De Aster vertolkt de wens om de horizon van Sonus faber te verbreden en momenten van puur geluidsgenot buiten en in de openbare ruimte te bieden.”

De Aster zal in het voorjaar van 2023 verkrijgbaar zijn in een witte of zwarte kleur. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE