NIEUWSAVM

AVM Evolution MP 5.3 en MP 3.3: netwerkspeler en voorversterker met CD-loopwerk en wel of geen buizen in de eindtrap

Sinan Kökbugur | 26 januari 2023 | Fotografie Fabrikant | AVM

Het Duitse audiobedrijf AVM heeft een tweetal nieuwe netwerkspelers uitgebracht die zijn voorzien van een CD-loopwerk. De Evolution MP 3.3 heeft transistors in de eindtrap en de duurdere Evolution MP 5.3, die precies dezelfde functies heeft als de MP 3.3, is voorzien van buizen in de eindtrap. Beide toestellen zitten vol met streaming-functies en kunnen gebruikt worden als voorversterker.

AVM Evolution MP 5.3 en MP 3.3

De nieuwe Evolution MP 5.3 en MP 3.3 van AVM Audio zijn voorzien van een slot-in CD-loopwerk, Bluetooth-connectiviteit, drie digitale ingangen, t.w. HDMI-ARC, coaxiaal en optisch. Verbinding met een computernetwerk kan worden gelegd met een LAN-kabel of via WiFi. AVM heeft de twee mediaspelers ook een uitgebreide analoge volumeregeling gegeven, zodat ze als voorversterker kunnen worden gebruikt.

AVM levert normaal gesproken alleen een afstandbediening voor een meerprijs, maar omdat het front van de Evolution MP 5.3 en MP 3.3 geen draaiknop voor volumeregeling heeft, wordt vermoedelijk mede om die reden een aluminium IR-afstandbediening type RC 3 meegeleverd.

Analoge uitvoer naar een eindversterker kan via cinch of XLR en dan zijn er ook nog digitale uitgangen. De Evolution MP 5.3 en MP 3.3 kunnen als voorversterker gebruikt worden, maar de gebruiker moet dan geen analoge bronnen willen aansluiten. AVM heeft immers geen analoge ingangen geplaatst.

Apple AirPlay en Roon worden ondersteund en de spelers zijn al voorbereid op het nieuwe “RoomConneXion” multiroom-systeem van AVM. Volgens de fabrikant wordt de AVM MP 3.3 geleverd met een “exquise” transistor eindtrap, terwijl de MP 5.3 wordt geleverd met een ambitieuze buizen eindtrap.

Evolution MP 5.3 en MP 3.3: prijzen en leveringsinformatie

Beide toestellen zijn naar verwachting vanaf eind februari 2023 verkrijgbaar in zilver en zwart of met een chromen front tegen een meerprijs van 800 euro, door AVM “Cellini” genoemd.

AVM Evolution MP 3.3 (transistor eindtrap):  5.990 euro
AVM Evolution MP 5.3 (buizen eindtrap):      7.490 euro

MERK

EDITORS' CHOICE