NIEUWSNAD

NAD CS1 Network Streamer: compacte minimalistische streamer

Sinan Kökbugur | 24 januari 2023 | Fotografie Fabrikant | NAD

NAD Electronics heeft de CS1 Network Streamer aangekondigd, een compact minimalistisch ontwerp dat het makkelijk maakt om streaming-functies toe te voegen aan elk muzieksysteem. Muziek kan via een LAN-kabel binnenkomen of draadloos via Bluetooth of WiFi. Naar verwachting komt de CS1 in de loop van maart beschikbaar voor levering.

NAD CS1 Network Streamer

De NAD CS1 kan digitaal PCM-muzieksignaal tot een resolutie tot 24-bit/192 kHz afspelen. Het nieuwe apparaat kan signaal ontvangen via de LAN-poort of draadloos via Bluetooth en Wi-Fi en ondersteunt de meest populaire streaming- en castingprotocollen, waaronder Apple AirPlay 2, GoogleCast, Spotify Connect, Tidal Connect en Roon. De certificering voor het delen van netwerken via DNLA/UPnP-protocollen is in de maak en zal naar verwachting voltooid zijn wanneer de CS1 maart 2023 beschikbaar komt voor levering. Dit heeft als voordeel dat luisteraars geen speciale app hoeven te installeren om de CS1 te gebruiken. DLNA en UPnP kunnen met talloze apps en ook met een gewone computer (laptop op de salontafel) worden gebruikt.

Gebruikers van Spotify Connect en Tidal Connect kunnen muziek afspelen in de apps voor die services en het afspelen vervolgens eenvoudig overzetten naar de CS1. Gebruikers van de Roon-software kunnen muziek afspelen uit hun digitale bibliotheken en van streamingdiensten met resoluties tot 24-bit/192 kHz.

De NAD CS1 Network Streamer beschikt over een geavanceerde differentiële digitale sectie gebaseerd op de PCM5141 DAC-chip van Texas Instruments, een ontwerp dat bekend staat om zijn lage ruis, dynamische prestaties en immuniteit voor klokjitter, aldus de ontwerpers. Er zal ook ondersteuning zijn van volledige MQA-weergave- en decoderingsmogelijkheden voor het afspelen van muziek van masterkwaliteit van Tidal.

De CS1 heeft een paar analoge cinch-uitgangen voor aansluiting op een geïntegreerde versterker, voorversterker of een paar actieve luidsprekers. De CS1 heeft ook optische en coaxiale uitgangen zodat de gebruiker een andere DA-converter kan gebruiken of een versterker met een DA-converter aan boord.

Wat zit er niet op? Enig bedieningselement, afgezien van een standby-knop. Dus geen volumeregeling of bronkeuzeknop. Bediening gaat met een computer of een daarvoor geschikte app op een telefoon of tablet.

NAD CS1 Network Streamer: prijs en leveringsinformatie

De CS1 zal in maart 2023 verkrijgbaar zijn en heeft een adviesprijs van net geen 400 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE