NIEUWSEarMen

EarMen ST-Amp: volledig gebalanceerde desktop hoofdtelefoonversterker

Het Amerikaanse audiomerk EarMen heeft de ST-Amp aangekondigd, een compacte hoofdtelefoonversterker die bedoeld is voor gebruik op een bureau of bij een audioset. De ST-Amp kan eventueel als voorversterker gebruikt worden want een hoogwaardige volumeregeling is ingebouwd.

EarMen ST-Amp: hoofdtelefoonversterker met lineaire voeding

EarMen is het in de Amerikaanse stad Chicago gevestigde zustermerk van het Servische audiobedrijf Auris Audio. EarMen richt zich op compacte en veelal draagbare audiocomponenten zoals hoofdtelefoonversterkers, DA-converters en apparaten die dat allebei verenigen. Het nieuwste apparaat van de EarMen is de ST-Amp, een compacte hoofdtelefoonversterker voorzien van een ALPS-volumeregeling en een volledig symmetrisch circuit zodat ook een symmetrische hoofdtelefoon optimaal aangestuurd kan worden.

De hoeveelheid ingangen is beperkt en de ST-Amp is dus geen manusje-van-alles. De gebruiker heeft twee analoge ingangen, t.w. een cinch-ingang en een 4,4 millimeter symmetrische jackplug-ingang. Op het achterpaneel zijn ook twee voorversterkeruitgangen gemonteerd, t.w. 1 x cinch en 1 x 4,4 millimeter gebalanceerd. Digitaal signaal kan worden aangeleverd via de USB-ingang (type B), DA-conversie wordt uitgevoerd door een ESS Sabre DAC-chip van het type ES9280 die PCM-signaal tot een resolutie van 384 kHz kan verwerken en ook om kan gaan met DSD en DXD.

Rechts op het front zijn de hoofdtelefoonaansluitingen geplaatst.

In de aluminium behuizing van 170 x 30 x 150 millimeter is een lineaire voeding geplaatst. De S/R-verhouding is minimaal 117 dB en maximaal 126 dB, afhankelijk van welke aansluitingen worden gebruikt.

EarMen ST-Amp: prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE