NIEUWSBlock

Block Symfonie: vlaggenschip alles-in-één tafelradio met CD-loopwerk en streaming-functies

De Duitse fabrikant Block Audio heeft de Symfonie uitgebracht, een alles-in-één tafelradio die is voorzien van uitgebreide radiofuncties, een CD-loopwerk, ingangen voor bedrade bronnen, streaming-functies, bluetooth-connectiviteit, wekkerfuncties en een tweekanaals versterker met twee frontluidsprekers en een subwoofer. De Symfonie is het nieuwe vlaggenschip van de vloot van alles-in-één tafelradio’s van Block Audio en hij is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en antraciet.

Block Symfonie: anders nog iets?

De laatste jaren zien wij steeds vaker alles-in-één apparaten waar zo ongeveer alle denkbare functies op audiogebied in zijn gemonteerd, inclusief luidsprekers. Dit kan een uitkomst zijn op een plek waar ruimte een beperkende factor is of als gewoon geen grote stapel van apparaten gewenst is. Soms is de lijst van functies zo lang dat het minder tijd kost om te vertellen welke functies zijn weggelaten.

De Symfonie van Block Audio valt in deze categorie. Het apparaat heeft geen phono-ingang (nee, ook geen verstopte draaitafel) en ook geen HDMI-ingang. Verder kan de Symfonie geen cassettebandjes en spoelen afspelen maar voor het overige is eigenlijk wel in alles voorzien.

Dus de gebruiker beschikt met de Symfonie over een drievoudige radio, d.w.z. 1. FM-tuner, 2. DAB+, en 3. internetradio. Verder is er een analoge cinch-lijningang en een optische ingang zodat de Symfonie onder een televisie geplaatst kan worden en als soundbar gebruikt kan worden. Aan de voorkant is een hoofdtelefoonaansluiting gemonteerd. Streaming-diensten Deezer en Spotify Connect worden ondersteund (via WiFi) en verder is er bluetooth-connectiviteit.

Het dimbare kleurendisplay (TFT) past de helderheid aan al naar gelang het omgevingslicht en heeft een resolutie van 320 x 240 pixels. Het CD-loopwerk speelt geperste en gebrande CD’s. Block geeft een versterkervermogen op van 80 Watt maar dat is vermoedelijk het totale vermogen van twee kanalen samen. Het zou genoeg moeten zijn in een slaapkamer, kinderkamer, keuken, caravan of camper.

Verder heeft de Block Symfonie sluimer- en wekkerfuncties en kan een daarvoor geschikte smartphone draadloos worden opgeladen door hem in het midden op de bovenkant van de Block Symfonie te leggen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Block Audio.

Block Symfonie: prijs en leveringsinformatie

De adviesprijs van de Block Symfonie is net geen 1.200 euro. De koper kan kiezen uit de kleuren wit, zwart en antraciet. Een witte of zwarte systeemafstandsbediening wordt meegeleverd.


EDITORS' CHOICE