NIEUWSSilent Angel

Silent Angel Genesis GX Word Clock: alle nullen en enen netjes op een rij

Silent Angel heeft de Genesis GX Word Clock gelanceerd, aan apparaat dat is bedoeld om digitale apparaten zoals DA-converters en streamers van een nauwkeurig kloksignaal te voorzien. Volgens de fabrikant is de Silent Angel Genesis GX een Word Clock waarvan de technologie is ontwikkeld voor de meest veeleisende wetenschappelijke en instrumentatietoepassingen en zou het apparaat kunnen concurreren met veel duurdere oplossingen.

Silent Angel Genesis GX Word Clock

Digitale apparaten zoals DA-converters en streamers hebben een klokcircuit aan boord dat er voor zorgt dat nullen en enen in het juiste tempo worden verstuurd en verwerkt. De nauwkeurigheid van de klok bepaalt in een zekere mate ook de uiteindelijke geluidskwaliteit. Sommige DA-converters, streamers en (SA)CD-loopwerken hebben een aansluiting voor een externe kloksignaalgenerator. Het signaal van de interne klok kan dus worden vervangen door het signaal van een externe klok die alle digitale apparaten van hetzelfde kloksignaal voorziet.

De Genesis GX Word Clock van fabrikant Silent Angel beschikt over vier individuele Word Clocks, waaronder twee 25 MHz units. Alle vier de klokeenheden zijn kritisch uit elkaar geplaatst en elektrisch geïsoleerd in hun geoptimaliseerde behuizing om interferentie en ruis te elimineren. Een kritisch geplaatste EMI-absorber wordt gebruikt om elektrische ruis te elimineren.

Silent Angel Genesis GX Word Clock: behuizing en voeding

De vier onafhankelijke 25 MHz en 10 MHz Word Clocks zijn ondergebracht in een enkele, geoptimaliseerde behuizing. Elke klokeenheid bevat zijn eigen TCXO-klok en circuits die zijn ontworpen om mogelijke signaalinterferentie te elimineren. Voor optimaal contact beschikt de Silent Angel Genesis GX Word Clock over vergulde aansluitingen.

De behuizing is gemaakt van twee lagen van verschillende materialen: de binnenste laag is van gegalvaniseerd staal en de buitenste laag is een dikke, hoogwaardige aluminiumlegering. Deze constructie is volgens de fabrikant ontworpen om de afscherming en controle van wervelstromen te maximaliseren en tegelijkertijd trillingen en geluid te dempen.

De behuizing staat op hoogwaardige voetjes. De zogenoemde Resonance Control Feet zijn gemaakt van massief, zeer zuiver roestvrij staal en zijn ontworpen om mechanische energie van zowel interne als externe bronnen te dempen, waardoor mechanische en elektrische ruis, statische elektriciteit, enz. worden verminderd.

De Silent Angel Genesis GX Word Clock over een hoogwaardige ruisarme schakelende voeding, maar voor wie nog een stapje hoger zou willen gaan heeft het apparaat een 12 Volt DC voedingsaansluiting om een externe voeding aan te sluiten, bijvoorbeeld een externe lineaire voeding zoals de Silent Angel Forester F2. De Genesis GX Word Clock past volgens de fabrikant ook heel goed bij Silent Angel's “Audio-grade” netwerkswitches Bonn NX en N8 Pro.

Silent Angel Genesis GX Word Clock: twee klokfrequenties, 25 MHz en 10 MHz

Volgens Silent Angel is 10 MHz momenteel de meest gebruikelijke Word Clock-frequentie. Deze frequentie is echter in eerste instantie gekozen voor GPS-apparatuur en niet geoptimaliseerd voor audio. Silent Angel verklaart: “na uitgebreide tests ontdekte ons R&D-team dat de ideale frequentie voor audio- en netwerkapparatuur 25 MHz is. Silent Angel creëerde de Genesis GX met één doel: de best mogelijke audiokwaliteit leveren. Genesis GX biedt zowel 25 MHz als 10 MHz wordclock-uitgangen.”

Silent Angel zegt dat hun TCXO (Temperature Compensation Crystal Oscillator) nauwkeuriger en stabieler is dan de Crystal Clocks die sommige producten vonden, waardoor latentieproblemen en jitter-effecten worden verminderd.

Silent Angel Genesis GX Word Clock: technische specificaties 

  • Voedingsingang (AC): tussen 100 Volt en 240 Volt, 50/60 Hz
  • Voedingsingang (DC) 12 Volt / 1 Ampère (5,5 mm x 2,5 mm connector)
  • Als beide stroombronnen zijn aangesloten, wordt de 12 Volt DC-voeding gebruikt
  • Clock Output aansluitingen (verguld): 2 x BNC 25 MHz poort, 2 x BNC 10 MHz poort
  • Aardingsaansluiting: 1 x verguld
  • LED-indicator: 1 x AC-voedings-LED, 1 x DC-voedings-LED
  • Toegelaten omgevingstemperatuur, in bedrijf: tussen 0 en 30 graden Celsius
  • Toegelaten omgevingstemperatuur, in opslag: tussen -20 en 70 graden Celsius
  • Toegelaten luchtvochtigheid, in bedrijf: tussen 10 en 90 procent RH (niet-condenserend)
  • Toegelaten luchtvochtigheid, in opslag: tussen 5 en 95 procent RH (niet-condenserend)
  • Afmetingen (B x H x D): 439 x 63 x 250 millimeter
  • Gewicht: 7,4 kilogram
  • Beschikbare kleuren: zwart en zilver

 

Silent Angel Genesis GX Word Clock: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar - louter ter indicatie - op Engelstalige websites hebben wij prijzen gezien die bestaan uit vier cijfers voor de komma.

MERK

EDITORS' CHOICE