NIEUWSHiFiMan

HiFiman HE-1000V2 Stealth: bestaande over-ear hoofdtelefoon is voorzien van nieuwe magneten

Hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft het model HE-1000 voor het eerst uitgebracht in de zomer van 2015. In 2016 kreeg dit model een V2-versie en nu voegde HiFiMan Stealth-magneten toe, net als bij veel andere modellen die onlangs zijn vernieuwd, zoals de Ananda, Arya en meer.

HiFiman HE-1000V2 Stealth

Met de nieuwe HE-1000 V2 Stealth is het geluidsprofiel volgens fabrikant HiFiMan veel natuurlijker geworden, met o.a. een strakke bas en ruime beeldvorming. De toevoeging van Stealth magneten leidt tot minder randbreking van de planar. Geef deze hoofdtelefoon veel kracht en is in staat om zelfs de laagste bas en de beste hoge tonen met uiterste precisie te reproduceren.

Er is veel meer verbeterd met het nieuwste ontwerp van deze hoofdtelefoon, maar het bekroonde basisontwerp is gebleven. De schuine oorkussens hebben nu een polyester oppervlak voor lange luistersessies zonder zweten en de lichte hoek in de oorkussens zorgt voor een verbeterde lokalisatie en beeldvorming aan de voorkant. Verder is de complete behuizing nu gemaakt van aluminium in plaats van een combinatie van geanodiseerd staal en aluminium in het vorige model.

De planar is hetzelfde gebleven, die een dikte heeft in het nanometerbereik en de gepatenteerde “raamschermgrill” gebruikt voor de bescherming van de driver. Dit membraan is eigenlijk zo dun dat als je het vanaf de zijkant zou bekijken het bijna onzichtbaar is. Het membraan van de driver wordt omlijst door een asymmetrisch magneetsysteem met relatief grote magneten aan de kant die van het oor af is gericht en kleinere magneten aan de zijkant van de hoofdtelefoon die naar het oor is gericht. Deze truc vermindert interferentie in de reproductie en zorgt voor een extreem snelle respons als gevolg van verminderde luchtcongestie tussen het diafragma en de magneten.

De HiFiMan HE-1000 V2 Stealth heeft volgens opgave van de fabrikant een frequentiebereik van 8 Hz tot 65 kHz, een gevoeligheid van 93 dB en een impedantie van 32 Ohm. De hoofdtelefoon weegt 458 gram. De fabrikant levert twee kabels mee, t.w. een drie meter lane kabel met een vierpins XLR plug en een drie meter lang exemplaar met een 6,35 millimeter jackplug.

De adviesprijs is 2.399 euro.


EDITORS' CHOICE