NIEUWSKenwood

Kenwood CR-ST700SCD: alles-in-één tafelradio met cd-loopwerk

Kenwood heeft een alles-in-één tafelradio aangekondigd genaamd CR-ST700SCD. Naast uitgebreide radiofuncties heeft de CR-ST700SCD ook een CD-loopwerk aan boord, bluetooth-connectiviteit en streamingfuncties via WiFi. De koper kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige behuizing.

Kenwood CR-ST700SCD

De nieuwe CR-ST700SCD van Kenwood heeft veel functies en neemt weinig ruimte in. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn in de slaapkamer (ja, hij heeft uitgebreide wekkerfuncties), studeerkamer, keuken of een kinderkamer. De afmetingen zijn 385 x 118 x 219 millimeter.

Kenwoord heeft de CR-ST700SCD voorzien van uitgebreide radiofuncties. De gebruiker heeft de beschikking over een FM-tuner DAB+ en natuurlijk internetradio. Zodra de CR-ST700SCD is verbonden met internet via een WiFi-netwerk, toont het zeven centimeter grote TFT-kleurendisplay de beschikbare zenders, gesorteerd op genre of alfabet. Tot 40 internetradiozenders en 20 DAB+- en FM-zenders kunnen elk worden opgeslagen om ze later snel op te roepen.

Liever muziek streamen? De Kenwood CR-St700SCD maakt contact met de streamingplatforms Amazon Music, Deezer of Spotify Connect  en is een van de weinige apparaten die het afspelen van het ongecomprimeerde streamingaanbod van Spotify HiFi mogelijk maakt. Alle beschreven functies  evenals het online zoeken en afspelen van podcasts  kunnen rechtstreeks op de Kenwood-radio of via een smartphone-app worden bediend. Bovendien kan de CR-ST700SCD muziekbestanden afspelen die zijn opgeslagen op een smartphone of tablet via bluetooth. Dan is er nog de mogelijkheid om CD’s af te spelen of muziek vanaf een opslagapparaat dat is aangesloten op de USB-poort aan de achterzijde.

Het in de radio geïntegreerde 2.1-kanaals luidsprekersysteem beschikt over een apart subwooferkanaal en zorgt volgens de ontwerpers dankzij het hoge RMS-uitgangsvermogen van in totaal 43 Watt voor een krachtig stereogeluid in kleine tot middelgrote ruimtes. Wie liever in stilte van muziek geniet, vindt aan de achterkant van het apparaat een hoofdtelefoonaansluiting. Ten slotte is er een analoge AUX-ingang voor een kabelverbinding met een muziekserver, computer of een televisie.

De Kenwood smartradio CR-ST700SCD is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart en heeft een adviesprijs van net geen 400 euro.


EDITORS' CHOICE