NIEUWS

Harmonic Resolution Systems EXR Audio Stand System: hoogwaardig modulair audiomeubel

Het in de VS gevestide Harmonic Resolution Systems (HRS) heeft het EXR Audio Stand System gelanceerd. Het EXR Audio Stand System is een modulair opgebouwd audiomeubel waarin technische oplossingen zijn verwerkt om interne en externe trillingen tegen te gaan zodat de geplaatste audioapparatuur ongestoord zijn werk kan doen. Het resultaat is een betere muziekweergave.

Harmonic Resolution Systems EXR Audio Stand System

Het Amerikaanse Harmonic Resolution Systems (HRS) is zijn thuisland een grote speler als het gaat om hoogwaardige audiomeubels. De rack oplossingen van HRS zijn helaas verre van een koopje. Gezien het materiaalgebruik en de technische innovatie in aanmerking nemende is dat niet onbegrijpelijk. Met het idee om zijn expertise breder toegankelijk en veelzijdig inzetbaar te maken heeft HRS eigenaar en ingenieur Michael Latvis gewerkt aan een nieuwe modulaire oplossing. Een oplossing die zijn veertig jaar ervaring samenvat in een strak en eenvoudig uit te breiden rack systeem dat bovendien prijstechnisch een stuk toegankelijker is. Enter het HRS EXR Audio Stand System.

Een audiorack is niet altijd wenselijk of plaatsbaar dus krijgen audiocomponenten al snel een plekje op een ‘gewoon’ meubel of dressoir. Specifiek voor die toepassingen heeft HRS een aantal Isolation Bases ontwikkeld. Dat zijn speciaal samengestelde plateaus met een energie dissiperende kern en op het apparaat afgestemde voeten die ontkoppelen of afvoeren, net wat voor het apparaat het beste is. De plateau’s zijn er in verschillende vormen, maten en kwaliteitsniveaus. De voeten, of footers in HRS jargon, zijn demontabel en daarmee aan te passen aan de functie. En laat dat nou precies het startpunt van het EXR Audio Stand System zijn.

EXR Audio Stand System

Het EXR systeem is in basis een E1X Isolation Base voorzien van vier speciale EXR Frame Mounts, een extreem solide aluminium voet met geïntegreerde isolator die direct onder de Isolation Base gemonteerd wordt. Deze vier Frame Mounts zijn aan de onderzijde voorzien van stelbare spike voor stabiele plaatsing en optimale mechanische koppeling met minimaal contact oppervlak.

Door het unieke asymmetrische ontwerp van de vier staanders wordt een extreem stijf rack systeem gecreëerd dat zich eenvoudig laat aanpassen naar het aantal te plaatsen componenten. De staanders zijn er namelijk in verschillende afmetingen en er kunnen naar wens Frame Mounts met Isolation Bases toegevoegd worden om plaats te bieden aan al je audiocomponenten. Zolang je plafond maar hoog genoeg is… Het klinkt super simpel en dat is het ook, maar de impact van een EXR Audio Stand op de klank is verre van subtiel. De toename van rust en focussering in het klankbeeld samen vertalen zich in een soort stressvrijheid waarvan je tot dan toe niet wist dat je hem nodig had, aldus de toelichting van importeur Reference Sounds.

EXR Audio Stand voorbeelden

De Isolation Bases van de EXR stand zijn er in twee maten. De EXR-1921 met een afmeting van 53,3 cm breed en 48,3 cm diep en de EXR-1719 met een breedte van 48,3 cm en diepte van 43,2 cm. Speciaal voor kleinere audio componenten of bijvoorbeeld een Headphone Amp heeft HRS de EXR-9.5 met een afmeting van 24 cm breed en 38 cm diep. Speciale aangepaste maten zijn ook te verkrijgen.

Wil je bijvoorbeeld een ultieme basis creëren voor een eindversterker of geïntegreerde versterker opgesteld midden tussen je luidsprekers dan start je met een enkele EXR-1921-1V of EXR-1719-1V die bestaat uit de Frame Mounts met spikes, het plateau en de afwerkkappen voor de bovenzijde van de Frame Mounts.

Om drie audio componenten te kunnen plaatsen bestel je een EXR- 3V uitvoering waarbij de standaard keuze voor de staanders varieert in vier varianten waardoor de hoogte tussen de componenten 15,2 cm, 20,3 cm, 25,4 cm of 30,5 cm bedraagt.

Van een enkelvoudig rack naar een twee of meervoudige uitvoering opwaarderen is ook prima mogelijk. Klankmatig opwaarderen met hoogwaardigere Isolation Bases kan ook. Het maakt het HRS EXR Audio Rack System tot een fantastisch audiomeubel die naast een optimale basis voor je audiocomponenten ook nog eens eenvoudig met je audio liefhebberij meegroeit!

Alle HRS Rack Systems en Isolation Bases zijn leverbaar in zilver en zwart.

Meer weten? Kijk dan op de website van Harmonic Resolution Systems.


EDITORS' CHOICE