NIEUWSOctavio

Octavio Maestro: luidspreker met streaming-functies die ook als stereopaar kan werken

Het Franse audiobedrijf Octavio heeft zijn eerste luidspreker gelanceerd. De nieuwe luidspreker heet Maestro en is een actief model dat voorzien is van allerlei streaming-functies. Twee exemplaren kunnen als stereopaar worden geconfigureerd. Naar verwachting zal de levering in de loop van maart gaan beginnen.

Octavio Maestro

Het in Frankrijk gevestigde Octavio heeft de Consumer Electronic Show in Las Vegas (CES) aangegrepen om zijn eerste luidspreker aan het publiek te presenteren. De Octavio Maestro is een tweeweg actieve luidspreker die voorzien is van streaming-functies. Met twee exemplaren kan stereogeluid worden geproduceerd.

De middentoner heeft een conus van Kevlar en een diameter van 13 centimeter. Kevlar is zowel licht als stijf en is een uitstekend materiaal om een conus voor een luidsprekerdriver te maken. De metalen Cone vermindert volgens de fabrikant vervorming en vermijdt mogelijke turbulentie. De geplaatste tweeter heeft een diameter van 25 millimeter. Het opgegeven frequentiebereik is 40 Hz tot 20 kHz op niveau -3 dB.

Octavio heeft naar eigen zeggen de nodige aandacht besteed aan de WiFi-technologie zodat een audiobestand wordt afgespeeld zonder enige compressie. Overigens, de Maestro heeft ook een RJ-45 LAN-poort voor een nog betere connectie, maar niet iedereen heeft LAN-poorten beschikbaar op de plek waar de luidspreker zou moeten staan. In zo’n geval is lossless WiFi een uitkomst. In tegenstelling tot Bluetooth past Wi-Fi geen compressie toe op het audiosignaal.

Alle materialen zijn met zorg gekozen. De behuizing is gemaakt van hout en aluminium. Het hoogwaardige textiel is afkomstig van het Deense merk Kvadrat, specialist in akoestisch design. Het hout en het aluminium zijn geselecteerd op hun duurzaamheid. De Octavio Maestro is voorzien van een optische ingang en een 3,5 millimeter analoge jackplug-ingang ter aansluiting van bijvoorbeeld een CD-speler of televisie. De Maestro heeft een straks ontwerp zonder tierelantijntjes en zou volgens de ontwerpers mede om die reden prima gebruikt kunnen worden in bars, hotels en restaurants.

De Octavio Maestro is het resultaat van een samenwerking met het historische merk Davis Acoustics en verenigt het beste van twee werelden, tussen innovatie en akoestische techniek.

Met de Octavio Virtuose app kan de gebruiker gemakkelijk navigeren om alle inhoud te vinden met de best mogelijke kwaliteit. Muziek in lossless kwaliteit wordt gestreamd van Qobuz, Spotify, Deezer, Apple Music of Tidal, mits deze diensten dat zelf ook ondersteunen. Stream alle content vanaf een Apple-apparaat met AirPlay 2, of nodig je vrienden uit om direct via Bluetooth verbinding te maken met je audiosysteem, aldus Octavio.

Octavio Maestro: prijs en leveringsinformatie

Bestellingen kunnen vanaf vandaag worden gedaan, maar de levering zal pas in de loop van maart 2023 gaan beginnen. De koper kan kiezen uit een zwarte en een lichthouten uitvoering. De Maestro wisselt voor net geen 600 euro per stuk van eigenaar. Optioneel kan een frontje geleverd worden dat 40 euro kost. Wie echter twee exemplaren zou kopen, bijvoorbeeld om meteen een stereopaar te configureren, krijgt de frontjes gratis meegeleverd en betaalt net geen 1.200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE