NIEUWS

Het Britse AX Horn Loudspeakers heeft de Axjet Pro gelanceerd

Het in Groot-Brittannië gevestigde AX Horn Loudspeakers maakt zoals de naam al verraadt luidsprekers die gebruik maken van hoorntechniek. Het bedrijf heeft het model Axjet Pro gelanceerd waarbij de laagweergave zijn eigen ingebouwde versterker heeft. Ongeacht hoe het klinkt, is de Axjet Pro in elk geval in zowel technisch als visueel opzicht een apart ontwerp.

AX Horn Loudspeakers Axjet Pro

Het Britse bedrijf AX Horn Loudspeakers heeft naar eigen zeggen vele jaren besteed aan het perfectioneren van het ontwerp van een samengestelde voor en achter geladen hoornluidspreker aangedreven door een enkele fullrange driver. Een dynamische fullrange driver is nooit echt fullrange, d.w.z. aan de bovenkant en.of de onderkant van het frequentiebereik wordt altijd een beetje ingeleverd. De nieuwe Axjet Pro heeft een actief aangestuurde woofer waarmee de laagweergave aanzienlijk wordt uitgebreid in zowel kwaliteit als kwantiteit.

De Axjet Pro van AX Horn is een doorontwikkeling van het model AX Superjet, die is voorzien van AER-drivers uit de Duitse plaats Stuttgart. Deze drivers hebben volgens AX Horn een zeer vlakke frequentierespons., maar ontwerper Fred Davies van AX Horn was op zoek naar een betere laagweergave. Arwen Lehmann-Davies, marketingdirecteur van AX Horn, verklaart: “hoewel de AX Superjet fantastisch is in een huiselijke omgeving met een subwoofer voor het onderste octaaf onder 70 Hz, waren de ongrijpbare laagste frequenties buiten het bereik van de enkele driver.” De Axjet Pro heeft een getapte hoorn met een aluminium basdriver aangedreven door zijn eigen versterker. Volgens de fabrikant is deze constructie niets minder dan de heilige graal v.w.b. de weergave van lage tonen. De Ax Superjet heeft een frequentiebereik van 60 Hz tot 20 kHz. De nieuwe Axjet Pro gaat van 30 Hz tot 20 kHz.

De luidsprekers kunnen in allerlei kleuren worden afgewerkt. Op de website van Ax Horn Loudspeakers staat een prijs genoteerd van 90.000 Britse ponden per paar, maar daar moet de plaatselijke BTW en verzendkosten nog bij worden opgeteld. Omdat Groot-Brittannië niet meer in de EU zit, is er ook nog zoiets als invoerrechten voor een koper in de Benelux.

Meer weten? Kijk dan op de website van Ax Horn Loudspeakers.


EDITORS' CHOICE