NIEUWSSennheiser

Sennheiser IE 200: in-ear hoofdtelefoon met afneembare kabel

Het Duitse audiobedrijf Sennheiser heeft de IE 200 aangekondigd, een in-ear hoofdtelefoon met een afneembare kabel. Volgens de persverklaring deelt de nieuwe IE 200 heel wat DNA met zijn befaamde broers en zussen, maar de IE 200 wil met een wat lagere prijs puur luisterplezier aanbieden aan een breder publiek. Dankzij zijn buitengewone detail, helderheid en impact kunnen gebruikers nu een kwaliteit en features verwachten die doorgaans voorbehouden blijven voor apparaten uit het hogere gamma, aldus Sennheiser.

Sennheiser IE 200

Het gebruik van afneembare kabels bij hoofdtelefoons kunnen wij toejuichen. Als immers de kabel na een aantal jaren last zou krijgen van draadbreuk, kan de kabel eenvoudig worden vervangen en hoeft niet meteen de hele hoofdtelefoon worden weggegooid. Afneembare kabels zijn bij over-ear modellen al min of meer normaal geworden, maar bij in-ear modellen zijn afneembare kabels wat meer voorbehouden voor de duurdere modellen. De IE 200 is met een adviesprijs van 150 euro relatief betaalbaar te noemen en heeft een afneembare kabel, die dus later vervangen zou kunnen worden.

De IE 200 geeft voor het overige volgens de fabrikant zowel doorgewinterde hifiliefhebbers als nieuwkomers de mogelijkheid om nieuwe dimensies in geluidskwaliteit te ervaren. Op basis van vijftien jaar ervaring en ontwikkeling met TrueResponse Transducer-technologie werd de IE 200 voorzien van een zeven millimeter driver. Met de IE 200 houdt niets de gebruiker nog tegen om nieuwe geluidslandschappen te ontdekken. Harmonische vervorming is volgens de ontwerpers uitzonderlijk laag met een natuurlijke frequentieresponscurve die typisch is voor hoofdtelefoons die aanzienlijk meer kosten. Bovendien kan de IE 200 tegemoetkomen aan een brede waaier luistervoorkeuren dankzij zijn unieke ‘dubbele tuning’-feature. Audiofielen kunnen de bijgeleverde oordopjes in een van de twee posities monteren, hetgeen hen controle over de balans van hun luisterervaring geeft.

Met zijn buitengewoon comfortabele pasvorm is de IE 200 gemaakt voor ononderbroken luistersessies. Zijn onopvallende design is geschikt voor elk oorformaat en pakt uit met een bewezen ergonomisch design dat zorgt voor een nauwkeurige afdichting en langdurig comfort. Visco-elastisch schuim en silicone ooradapters in verschillende maten blokkeren afleidingen uit de omgeving en maximaliseren tegelijk de low-end respons. Een herziene, gevlochten kabel beperkt contactgeluid en eindigt in een 3,5mm-stereoaansluiting en MMCX-connectoren voor aansluiting op tal van audiofiele apparaten.

Sennheiser IE 200: prijs en leveringsinformatie

De Sennheiser IE 200 zal vanaf 6 januari 2023 wereldwijd beschikbaar zijn voor bestelling en de eerste levering staat gepland voor 31 januari 2023. De adviesprijs is 150 euro.


EDITORS' CHOICE