NIEUWSPanasonic

Panasonic MZ2000: nieuwe vlaggenschip OLED TV in de maten 55, 65 en 77 inch

Televisiemerk Panasonic heeft de MZ2000 onthuld, het komende topmodel van de OLED-tv's die de fabrikant dit jaar zal lanceren. Panasonic beweert dat de MZ2000 een hogere piekhelderheid haalt, mede door microlenzen toe te passen. Net als voorganger LZ2000 is het nieuwe model beschikbaar in 55, 65 en 77 inch.

Panasonic MZ2000

Panasonic beweert dat de piekhelderheid van nieuwe televisie 150 procent hoger zou liggen vergeleken met de modellen van vorig jaar. Verder meldt de fabrikant dat de gemiddelde helderheid ook is verbeterd is, maar exacte cijfers hierover ontbreken. Om de helderheid te verhogen is de MZ2000 uitgerust met een micro lens array. Kort samengevat, bij die technologie worden er kleine lensjes toegepast die ervoor zorgen dat het licht dat de individuele OLED’s uitstralen efficiënter wordt gericht en minder hen en weer kaatst binnen het paneel. Bijkomend voordeel is dat dan ook het stroomverbruik omlaag zou kunnen en dat is beter voor de levensduur van het paneel.

De MZ2000 is in de basis een 4K OLED-tv die alle gangbare hdr-formaten en HDMI 2.1 ondersteunt, al blijft de toepassing van Dolby Vision nog beperkt tot 4K/60 Hz. De televisie kan volgens de fabrikant beter de kleurtemperatuur van het omgevingslicht en de hoeveelheid omgevingslicht detecteren en aan de hand daarvan het beeld op de televisie aanpassen. Bij veel licht worden donkere tonen helderder en als er sprake is van warm omgevingslicht zal de kleurtemperatuur worden verlaagd.

De prestaties van het ingebouwde Dolby Atmos-speakersysteem zouden zijn verbeterd. De kijker kan kiezen uit drie zogeheten Sound Focus-modi om het geluid te richten op een specifieke plek in de kamer.

De MZ2000 krijgt versie 8.0 van het My Home Screen-OS. De levering in naar keuze 55, 65 en 77 inch laat nog even op zich wachten want die gaat naar verwachting in Europa pas ergens in de herfst van dit beginnen. Prijsinformatie moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE