NIEUWSJBL

JBL lanceert Classic-componenten SA550, MP350, CD350 en TT350 op CES 2023

Het Amerikaanse audiomerk JBL, onderdeel van Harman Luxury Audio Group, heeft vandaag het debuut aangekondigd van de nieuwste toevoegingen aan de JBL Classic-serie, waaronder een draaitafel genaamd TT350 Classic. De aankondiging werd gedaan op CES 2023 in Las Vegas en naar verwachting zullen de vier nieuwe apparaten leverbaar zijn in de loop van het tweede kwartaal van 2023.

JBL Classic Serie SA550, MP350, CD350 en TT350: moderne techniek in retro-jasje

De Classic Serie van JBL combineert volgens de ontwerpers een tijdloos ontwerp met moderne technologie om een reeks luidsprekers en componenten te creëren die anders zijn dan alle andere. De elektronische componenten die vandaag worden uitgebracht, zetten naar eigen zeggen deze traditie voort en voegen zich bij de bekroonde reeks passieve en actieve luidsprekers uit de Classic-serie, waaronder de iconische L100 Classic. Lees ook onze recensie over de JBL L100 Classic.

De vier nieuwe componenten zijn geïnspireerd door de JBL SA600-versterker uit de jaren zestig van de vorige eeuw en de nieuwe geïntegreerde versterker SA750 die werd geïntroduceerd om JBL's 75e verjaardag te vieren. Lees ook onze recensie over de JBL SA750. De retrostijl van de SA750 is terug te vinden in de nieuwe SA550, MP350, CD350 en TT350 door gebruik van hetzelfde natuurlijke walnoothout fineer, dat ook is gebruikt voor de Classic Series luidsprekers, samen met machinaal bewerkte aluminium frontjes en bedieningselementen. Achter de frontjes gaat nieuwe techniek schuil, zoals de nieuwste hi-res digitale en analoge elektronica die volgens de fabrikant een ongeëvenaarde luisterervaring bieden. Met de toevoeging van deze nieuwe modellen kunnen muziekliefhebbers een compleet Classic Series audiosysteem creëren met de unieke combinatie van retro-design en door en door moderne functies en akoestische prestaties.

JBL’s SA550 Classic geïntegreerde versterker en MP350 Classic muziekspeler maken het voor gebruikers eenvoudig om muziekdiensten en persoonlijke bibliotheken te streamen vanaf hun smartphones en tablets. Met een geavanceerde klasse G-versterkertopologie (van zustermerk Arcam) met een hoog uitgangsvermogen en de nieuwste Bluetooth AptX Adaptive-technologie voor hi-res draadloze audio en lage latentie, kan de SA550 Classic direct uit de doos worden gekoppeld aan mobiele apparaten voor direct muziek van hoge kwaliteit. Eenmaal verbonden met een thuisnetwerk via Wi-Fi of Ethernet, kunnen luisteraars met de Roon-ready MP350 Classic rechtstreeks genieten van muziek van Spotify Connect en Tidal Connect, evenals een groot aantal aanvullende muziekservices via de Google Chromecast of Apple Airplay ecosystemen.

Zowel de SA550 als de MP350 geven digitale audio weer met behulp van een referentie DA-converter met hoge resolutie met jitter-eliminatie in het tijddomein voor perfect geluid. Natuurlijk worden alle gangbare diensten en ecosystemen ondersteund, zoals Google Chromecast of Apple Airplay.

Voor het luisteren naar CD's en vinylplaten geven de JBL CD350 Classic en JBL TT350 Classic een moderne, maar toch retro draai aan cd-spelers en draaitafels. De CD350 Classic ondersteunt het afspelen van CD's, CD-R's en CD-RW's en de bestandsindelingen FLAC, WAV, MP3, AAC en WMA en is voorzien van een robuust loopwerk met lade en USB-A-ingang met geavanceerde hi-res digitale technologie voor bit -perfect geluid.

De TT350 Classic is voorzien van een direct drive mechaniek dat 33,3 of 45 rondjes per minuut kan draaien. Rotatiesnelheden worden bewaakt met een snelheidssensor en een regelsysteem. De gebogen aluminium toonarm van de draaitafel is voorzien van een hoogwaardig MM-element dat vooraf is geïnstalleerd op een afneembare armkop voor eenvoudige vervanging en upgrade. Gedempte en verstelbare voeten verminderen het binnendringen van trillingen in de plaat, terwijl positionering op oneffen oppervlakken mogelijk is.

De TT350 is voorzien van een getinte scharnierende stofkap die past bij het walnotenhouten chassis en het authentieke retro-uiterlijk completeert. Volgens de makers is de TT350 de perfecte match voor de hoogwaardige phono-voorversterkeringang die is gemonteerd in de geïntegreerde versterkers SA550 en SA750.

JBL Classic Serie: SA550, MP350, CD350 en TT350: prijzen en leveringsinformatie

De SA550 Classic, CD350 Classic, MP350 Classic en TT350 Classic zullen beschikbaar zijn in het tweede kwartaal van 2023. De adviesprijzen zijn als volgt.

JBL SA550 Classic: 1.899 euro
JBL CD350 Classic:   899 euro
JBL MP350 Classic:   999 euro
JBL TT350 Classic: 1.049 euro


EDITORS' CHOICE