NIEUWS

Latham Audio wordt onderdeel van FNCE en neemt de distributie van FOCAL over in de Benelux

Latham Audio heeft met ingang van 1 januari 2023 alle distributieactiviteiten van het Franse merk Focal in de Benelux op zich genomen. De internationale distributeur Focal Naim Consumer Electronics (FNCE) heeft een meerderheidsbelang in Latham verworven en Latham is nu dus onderdeel van FNCE geworden. Dankzij deze strategische stap kan Latham vertrouwen op een logistiek sterke organisatie, een omvangrijk internationaal distributienetwerk en een toename in slagkracht bij toekomstige uitbreiding in de Benelux.

Latham Audio (Latham) blijft in de nieuwe situatie als vanouds verantwoordelijk voor de distributie van de producten van het Engelse merk Naim Audio in de Benelux. Naim en Focal zijn al in 2011 samengevoegd door de VerVent Audio Group, gelet op hun gemeenschappelijke passie voor muziek en de duidelijke complementaire kenmerken van de twee merken. Met de toevoeging van het merk Focal aan de merkenportefeuille biedt Latham een compleet en uniek aanbod van hoogwaardige audiosystemen in de Benelux.

Als onderdeel van FNCE zal Latham onverminderd de service blijven leveren die de klanten van Latham gewend zijn en zal deze, waar mogelijk, verder worden verbeterd. Dankzij deze opzet kan er een consistenter productbeleid worden gevoerd. Dealers van Naim en Focal zullen door deze samenwerking vooral profiteren van een betere beschikbaarheid van producten en de ondersteuning van een sterke internationaal gerichte marketingorganisatie.

Latham heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en het persoonlijk contact met haar klanten is hierbij het meest belangrijke uitgangspunt. Ondanks de internationale samenwerking zullen service en reparaties nog steeds lokaal worden uitgevoerd door de technische dienst van Latham in Alphen (NB). Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van originele fabrieksonderdelen en kundige ondersteuning vanuit de fabrikant.

Latham Audio: vertrouwde gezichten, maar ook verandering

De samenwerking gaat uiteraard samen met personele verandering. Na een overeengekomen transitieperiode zal directeur Saskia Latham-van Oirschot, na zich 35 jaar voor Latham te hebben ingezet, haar werkzaamheden medio 2023 gaan overdragen en met pensioen gaan.

Ook de vertegenwoordiging van de Latham merken zal in de nieuwe opzet veranderen. In Nederland zal Rowan Dernee verantwoordelijk blijven voor Naim en Jan Lammers, voorheen medeverantwoordelijk als distributeur van Focal in Nederland, blijft dit voor het merk Focal in Nederland. Vanaf 1 januari 2023 zal collega Manu Clarys naast het merk Naim ook Focal in België en Luxemburg vertegenwoordigen.

Via deze weg wil Latham Audio, Michel Callens en Michel van Damme van importeur PV Trade en Leo Heijmans van Smart Audio bedanken voor de jarenlange inspanningen voor Focal in de Benelux.

Over Latham Audio

Latham Audio is distributeur van hoogwaardige audioapparatuur in de Benelux en onderscheidt zich met een eigen technische dienst, gekwalificeerde medewerkers en uitstekend voorraadbeheer. Latham Audio vindt het belangrijk dat muziek wordt beleefd in zijn puurste vorm. Latham Audio voert de merken Naim Audio, Focal, The Chord Company, Neat Acoustics, Kudos, Dynavector, Quadraspire en CLIC. Deze merken zijn met zorg uitgezocht door een team van gedreven muziekliefhebbers waarbij de geluidskwaliteit telkens het uitgangspunt is geweest.

Over FNCE

Focal Naim Consumer Electronics (FNCE) is een internationaal opererende distributeur en exclusief verdeler van Focal en Naim Audio. Het moederbedrijf is opgericht in 1991 vanuit de passie voor muziek. Vanuit haar hoofdkantoor en magazijn in Warschau, Polen bedient FNCE vele importeurs in Europa. FNCE levert Naim en Focal aan de landen Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Slowakije en de Benelux.

Over VerVent Audio Group

De VerVent Audio Group heeft het Britse Naim en het Franse Focal in 2011 samengevoegd en in haar holding ondergebracht zodat de unieke skills, know-how en tradities van beide ‘technology leaders’ in het highend audio landschap gewaarborgd blijven. Op deze manier laten Naim en Focal film- en muziekliefhebbers tot in de verre toekomst films en muziekalbums op een intense manier beleven.


EDITORS' CHOICE