NIEUWS

Aune Flamingo BD: Bluetooth-ontvanger en DA-converter met buizentrapje

Er zijn talloze compacte DA-converters die muzieksignaal via Bluetooth kunnen ontvangen. De Aune Flamingo BD verschilt met het overgrote deel van zijn soortgenoten vanwege de plaatsing van een buis die de analoge weergave voor zijn rekening neemt.  

Aune Flamingo BD: oude en moderne techniek samen in een compacte behuizing

De Aune Flamingo BD is een DA-converter met een volumeregeling die uitsluitend digitaal muzieksignaal via Bluetooth kan ontvangen. Analoog muzieksignaal komt naar buiten via een cinch-aansluiting aan de achterzijde. Het compacte apparaatje biedt ook de mogelijkheid van optische en coaxiale uitvoer naar een externe DA-converter. De Aune Flamingo BD kan dus een goede toevoeging zijn bij een DA-converter die geen Bluetooth-connectiviteit heeft. Als de digitale uitgang wordt gebruikt, wordt daarmee natuurlijk ook de geplaatste buis omzeild.

Bluetooth-ondersteuning is een ruim begrip. De Aune Flamingo BD ondersteunt Bluetooth 5.1 en codecs aptX HD en LDAC zodat signaal tot een resolutie van 24-bit/96 kHz van een smartphone, tablet, pc, tv of andere Bluetooth-zender verwerkt kan worden. De analoge uitgang heeft een volumeregeling en kan worden bediend met de multifunctionele knop. Er zijn zeven verschillende digitale filters om uit te kiezen voor fijnafstemming.

Aune Flamingo BD: prijs en leveringsinformatie

We hebben geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar - ter indicatie - we zien op diverse buitenlandse websites een prijs van 189 euro genoteerd staan.


EDITORS' CHOICE