NIEUWSNAT

NAT Magnetostat Se: buizenvoorversterker met zilverdraad transformatoren

Sinan Kökbugur | 27 december 2022 | Fotografie Fabrikant | NAT

Het in Servië gevestigde audiobedrijf NAT Audio heeft de Magnetostat Se uitgebracht, een verbeterde versie van zijn in klasse A werkende vlaggenschip buizenvoorversterker. De Magnetostat Se heeft transformatoren die zijn gewikkeld met zilverdraad. De basis van de voeding is een oplaadbare batterij.

NAT Magnetostat Se

De Magnetostat Se van de Servische fabruikant NAT Audio is in meerdere opzichten een bijzondere voorversterker. De onderscheidende kenmerken zijn de transformatorverbinding tussen alle trappen, de aanwezigheid van twee onafhankelijke circuits - gebalanceerd en ongebalanceerd - binnen één chassis, schakelingen die zijn opgebouwd rond buizen en een voeding die is voorzien van een oplaadbare batterij, die automatisch wordt opgeladen. Het totale gewicht van de NAT Magnetostat Se inclusief de voeding is 36 kilogram.

De uitgangstransformatoren zijn gewikkeld met monokristallijne zilverdraad op een nanokristallijne legeringskern. Geselecteerde buizen van het type 6S46G-V (NOS) zijn standaard in het model. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 3 Hz tot 600 kHz op niveau -3 dB. Er is geen terugkoppeling toegepast en er bevindt zich geen enkele condensator in de signaalweg.

De Magnetostat Se heeft in totaal tien ingangen, t.w. vijf stuks gebalanceerd (XLR) en vijf stuks ongebalanceerd (cinch). NAT Audio geeft een S/R-verhouding op van 120 dB en een kanaalscheiding van 100 dB.

We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.


EDITORS' CHOICE