The Chord Company Epic Speaker Links vervangen de brug van een bi-wiring aansluiting

Het Britse The Chord Company heeft de Epic Speaker Links gelanceerd. Deze korte kabels hebben als doel het vervangen van de draadbrug of kabelverbinding die is te vinden tussen twee bi-wiring luidsprekeraansluitingen aan de achterkant van een luidspreker. Volgens de fabrikant is de Epic Speaker Link een verbetering vergeleken met de geperste metalen links.

The Chord Company Epic Speaker Links

Veel luidsprekers worden geleverd met een dubbel aansluiting op de achterzijde. De gebruiker kan dan bi-wiren of bi-ampen. De fabrikant van de luidsprekers plaatst doorgaans een draadbrug of een metalen plaatje tussen de aansluitingen zodat de luidspreker ook met een enkele kabel kan worden aangestuurd. Dit is immers wat de meeste gebruikers doen.

De Epic Speaker Links worden door de Engelse fabrikant The Chord Company aangeprezen als hoogwaardige kabels die zijn ontworpen om de meegeleverde geperste metalen platen of draadbruggen te vervangen die gewoonlijk worden geleverd bij de meeste luidsprekers met een dubbele aansluiting.

De Epic Speaker Links worden met de hand gebouwd in de fabriek in de Engelse plaats Wiltshire en het zijn feitelijk hele korte stukken luidsprekerkabel van het populaire type EpicXL. Aan de uiteinden zitten ChorAlloy connectoren voor lagere intermodulatie effecten en een aanslagvrije afwerking, zo verklaart de fabrikant.

De EpicXL kabel die wordt gebruikt om de Epic-luidsprekerlinks van Chord Company te maken combineert de hoogwaardige Signature Reference/XL- en Epic-luidsprekerkabels. Het achtervoegsel “XL” duidt op het gebruik van het hoogwaardige diëlektrische XLPE (Cross-linked Polythene).

De nieuwe Epic Speaker Links wordt geleverd in een set van vier stuks (twee per luidspreker) en zijn voorzien van individueel afgeschermde verzilverde connectoren, een folie met hoge dichtheid met 95 procent dekkingsvlechtwerk en XLPE-isolatie.

De standaardlengte is 28 centimeter naar keuze afgemonteerd met vier millimeter bananenstekkers of vorkjes. Aangepaste lengtes zijn ook beschikbaar.

De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt, maar de prijs in Groot-Brittannië is 150 Britse ponden voor een set. Dit is slechts een indicatie voor de prijs in de Benelux want een belangstellende in de Benelux moet natuurlijk rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE