NIEUWSFocal

Focal Vestia: nieuwe productlijn met drivers voorzien van een koolstofvezel conus

Sinan Kökbugur | 23 december 2022 | Fotografie Fabrikant | Focal

De Franse luidsprekerbouwer Focal heeft een nieuwe productlijn aangekondigd genaamd Vestia. De leden van de Vestia productlijn hebben middentoners en woofers die voorzien zijn van een conus van koolstofvezel. De beschikbare informatie is nog wat spaarzaam en ook zijn er nog maar weinig foto’s beschikbaar, maar wat we hebben willen we delen met onze lezers.

Focal Vestia

De Vestia productlijn van Focal is een nieuwe productlijn en vervangt dus niet een al bestaande productlijn. Naar verluidt komen er vijf modellen. De Focal Vestia N°1 is een monitorluidspreker. De Vestia N°2, Vestia N°3 en Vestia N°4 zijn vloerstaande modellen en als vijfde model is er straks het centermodel Vestia Center.

Alle modellen hebben een basreflex behuizing gemaakt van MDF. De vloerstaande modellen zijn uitgerust met aluminium sokkels en zijn iets naar achteren gekanteld. Alle modellen zijn voorzien van dezelfde omgekeerde dome tweeters met een diameter van 25 millimeter gemaakt van een legering van aluminium en magnesium die frequenties tot 30 kHz kunnen weergeven. De mid-range en woofers zijn uitgerust met conussen met een diameter van 165 millimeter gemaakt van het gepatenteerde Slatefiber-materiaal, een composietmateriaal op basis van niet-geweven koolstofvezels. Als akoestisch ontwerp voor alle modellen is gekozen voor een basreflex.

Voor het overige zijn er geen verdere technische gegevens bekend. Ook is nog geen prijsinformatie voor de Benelux beschikbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE