NIEUWS

Eternal Arts viert 15e verjaardag met lancering van OTL Mk III buizeneindversterker

Sinan Kökbugur | 19 december 2022 | Fotografie Fabrikant

Het Duitse audiomerk Eternal Arts bestaat vijftien jaar en heeft in die tijd een klein maar bijzonder portfolio van audiocomponenten gebaseerd op buizen opgebouwd. Vanwege het vijftienjarig jubileum heeft het bedrijf zijn bestaande buizeneindversterker herzien en opnieuw uitgebracht als OTL MkIII. Deze buizeneindversterker heeft geen uitgangstransformatoren en dat is ongebruikelijk voor een buizeneindversterker.

Eternal Arts OTL MkIII: buizeneindversterker zonder uitgangstransformatoren

De oorspronkelijke schakeling van de eindtrappen van de OTL MkIII van Eternal Arts en ook van diens voorgangers is ontworpen door Julius Futterman. De basis is even ingenieus als simpel: de luidsprekers worden rechtstreeks aangestuurd zonder uitgangstransformator. Op deze manier wordt een aanzienlijk hogere impulsgetrouwheid en een nauwkeurigere weergave van de golfvorm van het muzikale signaal bereikt. Het transformatorloze circuit heeft het voordeel van groter frequentiebereik omdat de negatieve eigenschappen van de uitgangstransformator zijn geëlimineerd.

Het opgegeven vermogen is 30 Watt per kanaal bij acht Ohm en 55 Watt bij 16 Ohm. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 100 kHz. De S/R-verhouding is 79 dB bij 15 Watt.

Op een Duitstalige website zagen wij een prijs genoteerd staan van 6.500 euro.


EDITORS' CHOICE