NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern lanceert mobiele klasse A hoofdtelefoonversterker PA10

Het in Zuid-Korea gevestigde Astell & Kern heeft een kleine draagbare hoofdtelefoonversterker genaamd PA10 gelanceerd. Daar zijn er wel meer van op de wereld, maar de PA10 onderscheidt zich van zijn concurrenten door de versterkertrappen die werken in klasse A. Astell & Kern heeft ook zijn eigen Teraton Alpha technologie ingebouwd. De PA10 biedt volgens de ontwerpers een natuurlijk en ruimtelijk geluid.

Astell & Kern PA10: high-end geluid voor onderweg

De nieuwe PA10 van Astell & Kern (A&K) is niet alleen bedoeld om de geluidskwaliteit significant te verbeteren, maar kan ook meer vermogen leveren dan de gemiddelde smartphone, tablet of draagbare muziekspeler. Dit kan een rol spelen als de gebruiker bijvoorbeeld een hoogwaardige maar niet zo gevoelige hoofdtelefoon zou willen gebruiken. Bedrijven als Apple, Samsung en Huawei leggen vaker de nadruk op gebruiksgemak en een goede camera dan op voldoende audiovermogen van een hoogwaardige kwaliteit en daar kan een apparaat als de PA10 het verschil maken.

De nieuwe A&K PA10 is in de basis een klasse A versterker in zakformaat die zelfs sommige topklasse draagbare mediaspelers overtreft. De PA10 doet dat door gebruik te maken van A&K’s eigen op maat gemaakte Teraton Alpha audio processing, zodat je een natuurlijk, ruimtelijk en vervormingsvrij analoog geluid hebt, ongeacht welk paar koptelefoons je erop aansluit, aldus de uitleg van de fabrikant.

Astell & Kern PA10: Teraton Alpha

Teraton Alpha is de benaming van de techniek die A&K heeft ontworpen om audioweergave te produceren die het originele geluid zo dicht mogelijk benadert door middel van effectieve ruisonderdrukking, efficiënt stroombeheer, onwrikbare versterking en een volledig geconverteerde audio-uitgangsinterface. Goede hoofdtelefoonversterkers genereren een ware en zuivere geluidsweergave, wanneer niet alleen een stabiele output wordt gerealiseerd, maar ook elk onderdeel van stroom, ruis, signaalovergang, circuitstructuren, enz. zorgvuldig is ontworpen en geïmplementeerd.

De AK PA10 is klein genoeg om draagbaar te zijn, maar werkt naadloos samen met een grote verscheidenheid aan over-ear en in-ear hoofdtelefoons. De gebruiker kan zijn hoofdtelefoon aansluiten op een 3,5 millimeter of 4,4 millimeter jackplug-aansluiting. Crossfeed wordt puur door het ingebouwde circuit afgehandeld, in plaats van door softwaretrucjes, dus het geluid zou er niet onder moeten lijden. De analoge versterker kan ook audio met lage en hoge versterking leveren, zonder ongewenste signaalruis aan de mix toe te voegen.

Astell & Kern PA10: behuizing

Door het uiterlijk van de PA10 is ook deze mobiele klasse A versterker direct herkenbaar als een toestel van A&K. De speler is namelijk gemaakt in de kenmerkende stijl van A&K, d.w.z. een aluminium constructie en hoekige behuizing die nauw aansluit bij de reeks high-end draagbare mediaspelers van het bedrijf. De PA10 weegt 325 gram en is dus aanzienlijk draagbaarder dan een desktopversterker. Aan de bovenkant is een stevige draaiknop geplaatst warmee het volume ook op de tast kan worden geregeld.

De 4.200 mAh accu van de PA10 is goed voor zo’n twaalf uur onafgebroken muziekweergave, terwijl je de batterij in ongeveer een uurtje via USB-C kabel weer volledig op kunt laden.

Astell & Kern PA10: prijs en leveringsinformatie

De Astell&Kern AK PA10 is per direct leverbaar via het dealernetwerk van D&D Audio. Adviesprijs: 629 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE