NIEUWS

TempoTec V6: Android DAP met goede prijs-prestatieverhouding

Sinan Kökbugur | 16 december 2022 | Fotografie Fabrikant

TempoTec is een in Europa nog relatief onbekende Chinese fabrikant van draagbare audiospelers. Het bedrijf heeft de TempoTec V6 uitgebracht en wil hiermee naar eigen zeggen concurrentieverstorend werken door het leveren van goede prestaties voor een lage prijs. De V6 kan o.a. DSD en MQA verwerken. We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

TempoTec V6: draagbare muziekspeler

De V6 is de nieuwste digital audio player (DAP) van TempoTec, een Chinees bedrijf waar ingenieurs uit China, Taiwan, Korea en Duitsland werken die samen naar eigen zeggen “revolutionaire gebruiksvriendelijke muziekgadgets produceren”. De TempoTec V6 is de eerste Android-aangedreven DAP met hoge resolutie en heeft volgens de fabrikant tot doel de concurrentie te verstoren door zijn goede prestaties en specificaties in combinatie met een relatief lage prijs.

En hoe denkt TempoTec het gestelde doel te bereiken? De V6 van TempoTec beschikt volgens de makers over een intelligent ontworpen Direct Transport Audio (DTA)-architectuur en complexe perifere analoge circuits. Het resultaat is een S/R-verhouding van 124 dB. Het hart van de DA-converter in de V6 wordt gevormd door twee AK44935SEQ DAC-chips (één per kanaal) gekoppeld aan een Snapdragon 425 CPU met 2 GB RAM en 16 GB ROM. TempTec heeft de V6 ook voorzien van een FPGA high-performance digitaal circuit, inclusief een op maat gemaakt dual-crystal oscillator-systeem.

De digitale audiospeler kan omgaan met resoluties tot DSD512, DXD, PCM 32-bit/768 kHz en kan volledige MQA-decodering uitvoeren. Volgens de fabrikant heeft de ingebouwde hoofdtelefoonversterker geen moeite met lastige hoofdtelefoons dankzij een geclaimd vermogen van 610 mWatt/32 Ohm met 2 Volt (RMS) via de 3,5 millimeter uitgang en 4 Volt (RMS) via de 4,4 millimeter symmetrische uitgang.

De afmetingen van de V6 zijn 11,6 x 6,8 x 1,7 centimeter en wie geen al te kleine handen heeft kan de V6 dus met één hand bedienen. Het 4,2-inch IPS capacitieve aanraakscherm belooft eenvoudige navigatie door het op Android 8.1 gebaseerde besturingssysteem. Android biedt ook de mogelijkheid om alle populaire streamingdiensten te gebruiken. Dan is er nog Bluetooth-connectiviteit is twee richtingen. Een volle accu zou circa vijftien uur muziekplezier moeten geven.

De TempoTec V6 wordt geleverd met een vooraf aangebrachte beschermlaag op zowel de voorkant als de achterkant, een USB type A naar C-kabel en een draagtas van PU-leer.

TempoTec V6: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijs voor de Benelux vernomen maar op de website van TempoTec staat een prijs van 369 dollar genoteerd. Vermoedelijk zal de prijs in Europa ergens tussen 400 en 450 euro komen te liggen, afhankelijk van de plaatselijke invoerrechten en de lokale BTW.


EDITORS' CHOICE