NIEUWSFinal

Final Audio A5000: bekabelde in-ear hoofdtelefoon met nieuwe drivers

Het Japanse audiomerk Final Audio breidt zijn A-productlijn in-ear hoofdtelefoons uit met het model A5000. De nieuwe A5000 bezet de tweede plaats in de A-productlijn, na de A8000. We weten niet wanneer de levering gaat starten en ook hebben wij nog geen prijsinformatie voor de Benelux maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Final Audio A5000

De nieuwe in-ear A5000 van het Japanse Final Audio is voorzien van f-Core DU dynamische drivers met een membraan dat een diameter van zes millimeter heeft en dat in een bronzen behuizing is geplaatst. Er is gekozen voor brons vanwege zijn inertheid voor magnetische velden, hetgeen de eigenschappen van de driver zou moeten verbeteren. De spreekspoel van de nieuwe driver maakt gebruik van verkoperd aluminiumdraad met een dikte van slechts 30 micron.

De A5000 maakt verder gebruik van techniek die ook voor topmodel A8000 is ontwikkeld. Ook het uiterlijk ontwerp en de ergonomie zijn een beetje van de A8000 afgekeken. Speciaal voor de nieuwe A5000 is een nieuwe kabel ontwikkeld met tweepins connectoren voor het aansluiten van hoofdtelefoons en verzilverde geleiders.

In het geruchtencircuit gonst een impedantie van 18 Ohm, een gevoeligheid van 100 dB / mWatt en een gewicht van 28 gram. Voor het overige hebben wij nog geen technische gegevens, leveringsinformatie en prijs vernomen. Naar verluidt staat de officiële presentatie gepland voor 23 december.

MERK

EDITORS' CHOICE