NIEUWS

Zesto Audio Eros 500 Select: krachtige mono klasse A buizeneindversterker

Sinan Kökbugur | 10 december 2022 | Fotografie Fabrikant

Het in de VS gevestigde audiobedrijf Zesto Audio bouwt uitsluitend buizenversterkers. Het bedrijf heeft de Eros 500 Select aangekondigd, een mono eindversterker die werkt in klasse A. De gebruiker heeft een verregaande vrijheid als het gaat om de keuze voor de buizen in de eindtrappen. Met een knop kan de bias eenvoudig worden aangepast.

Zesto Audio Eros 500 Select

Buizenversterker leggen het doorgaans af tegen halfgeleiderversterkers als het gaat om de hoeveelheid uitgangsvermogen. De nieuwe Eros 500 Select van het in de VS gevestigde Zesto Audio is echter een buizenversterker die - afhankelijk van welke eindbuizen zijn geplaatst - in staat is om met zes eindbuizen tot 250 Watt in klasse A te leveren. De Eros 500 Select is een mono versterker. Voor tweekanaals weergave zijn dus twee exemplaren nodig.

De Eros 500 Select wordt standaard geleverd met KT150 uitgangsbuizen, maar de gebruiker zou ook buizen van het type KT88, KT120 en KT170 kunnen plaatsen. De juiste bias kan eenvoudig worden gekozen met een draaiknop. In de voortrappen zijn twee buizen van het type ECC82 (12AU7) geplaatst. Signaal kan via een cinch-ingang of een XLR-ingang worden aangeleverd.

Het circuit werkt zonder negatieve feedback. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 30 kHz.

We weten niet of en wanneer de Zesto Audio Eros 500 in de Benelux geleverd gaat worden. Ook hebben geen Europese prijsinformatie. Meer weten? Kijk dan op de website van Zesto Audio.

 



EDITORS' CHOICE