NIEUWS

Qualio is een nieuw luidsprekermerk van het team achter Cube Audio en de IQ is het eerste model

Sinan Kökbugur | 08 december 2022 | Fotografie Fabrikant

Cube Audio is een Pools bedrijf dat o.a. luidsprekers bouwt voorzien van de zelfontwikkelde full-range drivers, die ook los verkocht worden. Het bedrijf is aan een nieuwe uitdaging begonnen en dat is de introductie van een nieuw luidsprekermerk genaamd Qualio. De IQ is het eerste model. Verkoop gaat via de website van het bedrijf. 

Qualio IQ: vloerstaande luidspreker

De IQ van het kersverse Qualio Audio is een drieweg vloerstaander en heeft een middentoner van de Deense driverbowuwer SB Acoustics die als full-range kan worden beschouwd, omdat hij frequenties tot 15 kHz kan weergeven. Daarna neemt een Mundorf AMT-driver het over tot 31 kHz (AMT= Air Motion Tweeter).

Volgens de fabrikant is het ontwerp uniek vanwege het ontbreken van een klankkast. Het geluid gaat zowel naar voren als naar achteren. Zonder kast ook geen kastvervorming en mogelijke resonanties. De hele kamer wordt gevuld met geluid en een uitzonderlijke 3D holografische soundstage. Verbazingwekkend diepe maar snelle en strakke bassen worden geleverd door een 9,5-inch Satori-driver die in staat is om een uitstekende bas te leveren tot 28 Hz, aldus Qualio.

De woofer heeft wel een kast. De klant heeft een verregaande keuzevrijheid als het gaat om de kleur van de Qualio IQ.

Qualio IQ: technische gegevens 

  • Frequentiebereik: 30 Hz tot 31 kHz
  • Impedantie: vier Ohm
  • Efficiëntie: 89 dB
  • Afmetingen (H x B x D): 102 x 38,5 x 31,5 centimeter
  • Gewicht: 32 kilogram

 

Qualio IQ: prijs en leveringsinformatie

De Qualio IQ kan vooralsnog alleen gekocht worden via de website van Qualio. De prijs begint bij 5.500 euro per paar voor een uitvoering in Black Satin en White Satin met standaard tweeterregeling met twee posities of 5.690 euro voor vijf posities. Andere kleuren, hoogglanslak en houtfineer zijn tegen een meerprijs ook beschikbaar.

 

 

 



EDITORS' CHOICE