NIEUWSiFi

iFi Go Link: kleine compacte betaalbare DA-converter en hoofdtelefoonversterker

Sinan Kökbugur | 01 december 2022 | Fotografie Fabrikant | iFi

Het Britse iFi Audio heeft de Go Link aangekondigd, een zeer kleine en ook betaalbare DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker die in elke handtas of jaszak past. Aangezien veel smartphones tegenwoordig geen 3,5 millimeter jackplugaansluiting meer hebben, kan de iFi Go Link in een voorkomend geval met zijn USB-C aansluiting uitkomst bieden. Vanaf 5 december a.s. zou de iFi Go Link in de winkel moeten liggen. Dat is net te laat voor Sinterklaas maar op tijd voor de Kerstman.

iFi Go Link

iFi Audio heeft zijn Go-productlijn van draagbare DAC-/hoofdtelefoonversterkers aangevuld met de iFi Go Link, die met zijn USB-C poort verbinding maakt met smartphones, tablets, pc's en Macs. Het doel ervan is volgens de ontwerpers tweeledig. Ten eerste om bedrade hoofdtelefoons en oortelefoons in staat te stellen verbinding te maken met digitale apparaten die geen analoge hoofdtelefoonuitgang hebben. Ten tweede, zelfs als een apparaat een hoofdtelefoonaansluiting heeft, is de iFi Go Link ontworpen om een betere weergave te leveren.

De werking is simpel. Aan het ene uiteinde van de Go Link bevindt zich een USB-C-connector. Aan het andere uiteinde de DAC- en hoofdtelefoonversterkercircuits, beide ondergebracht in behuizingen van een magnesiumlegering.

Daartussen zit een flexibele kabel van zes centimeter, waardoor het DAC/versterker-gedeelte naar de luisteraar kan worden gericht en de druk op de USB-poort waarop de Go Link is aangesloten, wordt verminderd. De kabel is gemaakt van verzilverde koperen geleiders met individuele polymeerisolatie in een 'twisted pair'-configuratie. iFi Audio zegt dat de draaiing van de geleiders helpt om de impedantie en capaciteit te optimaliseren en om ruis te onderdrukken, zodat het geluid van de Go Link niet wordt beïnvloed door elektromagnetische interferentie die wordt opgepikt door elektrische bronnen in de buurt.

ifi Audio Go Link: DA-converter van ESS Sabre

De Go Link bouwt voort op de ervaring die iFi heeft opgedaan bij het ontwikkelen van een reeks DA-converters tegen uiteenlopende prijzen. De kern wordt gevormd door een energiezuinige, krachtige DAC-chip uit de Sabre HiFi-serie van ESS Technology, de ES9219MQ/Q, die profiteert van de 32-bits HyperStream III-architectuur. Dit wordt gecombineerd met Quad DAC+ en Time Domain Jitter Eliminator-technologieën, plus iFi's speciale klokcircuits die gebruik maken van een gespecialiseerde kristaloscillator.

iFi Audio heeft optimaal geprofiteerd van de geavanceerde specificatie van de DAC-chip, waardoor hoogwaardige functies zijn ontgrendeld, zoals DRE (Dynamic Range Enhancement), plus technologieën om THD (Total Harmonic Distortion) en overspraak te minimaliseren. Gebruikers kunnen zelfs kiezen tussen verschillende digitale filters via downloadbare firmware als ze dat willen, hetgeen een zekere mate van persoonlijke klankmatige afstemming naar smaak oplevert.

iFi Go Link: volumeregeling

De iFi Go Llink is niet afhankelijk van de op software gebaseerde volumeregelaars in aangesloten digitale apparaten, die de audioresolutie nadelig kunnen beïnvloeden. In plaats daarvan wordt de aanpassing van het volume in de Go Link zelf geregeld, niet in de telefoon, tablet of computer.

iFi Go Link: ook geschikt voor hi-res audio

Het afspelen van PCM-signaal worden ondersteund tot een resolutie van 32-bit/384 kHz. DSD-signaal wordt ondersteund tot 11,2 MHz (DSD256) en MQA wordt ook afgespeeld. Een LED verandert van kleur om de binnenkomende audio en de PCM/DSD-samplefrequentie aan te geven.

ifi Audio Go Link: hoofdtelefoonversterker

De hoofdtelefoonversterker van de Go Llink voedt een vergulde 3,5 mm-aansluiting met iFi's ruisonderdrukkende S-Balanced-configuratie. Dit levert een uitgangsvermogen van 70 mWatt/1,5 Volt bij 32 Ohm, oplopend tot 2 Volt bij hoofdtelefoons met een hogere impedantie. Natuurlijk kan het analoge uitgangsignaal ook worden gebruikt om een versterker of een set actieve luidsprekers aan te sturen.

ifi Audio Go Link: prijs en leveringsinformatie

De iFi Go Link is vanaf 5 december a.s. verkrijgbaar. We hebben nog geen prijs voor de Benelux vernomen, maar - om een indicatie te geven - op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 59 Britse ponden.

MERK

EDITORS' CHOICE