NIEUWSCanton

Mika gaat vanaf 2023 distributie van Canton in Benelux op zich nemen

De Nederlandse importeur Mika Distribution en het Duitse audiobedrijf Canton hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Vanaf 1 januari 2023 zal Mika de producten van de Duitse fabrikant in de Benelux gaan distribueren. Alle distributie- en serviceactiviteiten van Canton in de Benelux, voorheen verzorgd door het Belgische House of Music, worden ondergebracht bij het in Nederland gevestigde Mika.

Canton: Duits audiobedrijf opgericht in 1972

Canton is in 1972 opgericht door Günther Seitz en is uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde hififabrikant. Sinds de oprichting heeft Canton naast legendarische producten ook innovatieve technologie voor de audiowereld ontwikkeld. Het trotse familiebedrijf is dan ook zeer gesteld op de ‘gründliche‘ reputatie. Canton heeft in vijf decennia naast conventionele en actieve luidsprekers ook elektronica, multiroom, homecinema, custom installatie, hifiaccessoires en muzieksystemen voor de automotive branche aan het portfolio toegevoegd. Hierbij vervult oprichter Seitz nog steeds een prominente rol.

Naast marktleider in thuisland Duitsland behoort Canton tot een van de meest belangrijke driverfabrikanten voor premium luidsprekerfabrikanten wereldwijd. Alle onderdelen, drivers en eindproducten worden al vijftig jaar in de EU geproduceerd. Hiermee garandeert Canton in alle toepassingsgebieden een consistente bouwkwaliteit en lange levensduur, ongeacht de prijsklasse. Niet voor niets kiezen prominente merken waaronder Spectral, Porsche Design en Skoda, onderdeel van de Volkswagen Audi Groep, voor de hoogwaardige luidsprekersystemen van Canton.

Mika profileert zichzelf als merkenexpert en zegt een totale ontzorging te bieden voor de producent tot aan de klant. Mika verzorgt de marketing, onderhoudt websites, regelt distributie en logistiek en doet dat voor fysieke winkels en webshops. “Het is onze missie om op een volledig transparante manier met onze partners samen te werken. We delen onze marktkennis, brede netwerk, data gedrevenheid, logistieke kennis en marketingkennis dan ook met al onze partners. Wie niet kan delen, kan volgens ons niet vermenigvuldigen en volgens dit principe werken we samen om de gezamenlijke doelen te behalen,” aldus de persverklaring van Mika Distribution.

MERK

EDITORS' CHOICE