NIEUWSMission

Mission 778X: de eerste geïntegreerde versterker van het merk sinds 1983

Het Engelse audiomerk Mission heeft voor het eerst in bijna veertig jaar weer een geïntegreerde versterker gelanceerd. De nieuwe 778X lijkt met zijn uiterlijk wel een beetje op zijn voorganger maar onder de kap is er natuurlijk wel het nodige veranderd en verbeterd. Zo beschikt de Mission 778X over een viertal digitale ingangen. Er is ook een hoofdtelefoonuitgang en een draaitafelingang. In de loop van december zou de nieuwe Mission 778X geleverd moeten kunnen worden.

Mission 778X: compacte en complete geïntegreerde versterker

De Mission 778X is volgens de makers een herhaling van een klassiek Mission-versterkerconcept dat de Mission 778 was, t.w. een betaalbare geïntegreerde versterker die eenvoud in bediening bood, maar overmatig presteerde in het aansturen van luidsprekers. De Mission 778X van vandaag heeft ook de simplistische bediening, grote ronde bedieningselementen en een veelheid aan ingangen. Het is een compacte, op de jaren tachtig van de vorige eeuw geïnspireerde geïntegreerde versterker die volledig is uitgerust om te voldoen aan de eisen van moderne muziekliefhebbers, van vinylfans tot digitale streamers. Ten slotte is ook bluetooth-connectiviteit ingebouwd.

De phono-voortrap is geschikt voor MM-elementen en is gebaseerd op een op JFET gebaseerd circuit met nauwkeurige RIAA-egalisatie. Dan zijn er nog een drietal cinch-lijningangen en een viertal digitale ingangen. De Bluetooth-ontvanger kan omgaan met aptX- en AAC-codecs. De voorversterkeruitgang maakt het mogelijk om een externe eindversterker te gebruiken.

DA-conversie komt voor rekening van een krachtige ESS ES9018K2M Reference-chip met ESS Technology's 32-bit HyperStream-architectuur en Time Domain Jitter Eliminator. De maximale resolutie voor PCM-sginaal is 384 kHz via USB en ondersteuning van DSD gaat tot DSD256. de optische en coaxiale digitale ingangen kunnen PCM-signaal tot 192 kHz verwerken.

De eindtrappen werken in klasse AB en krijgen voeding van een 200 VA ringkerntransformator. Elk kanaal heeft een condensatorbank van 15.000 uF. De fabrikant geeft een vermogen op van 45 Watt per kanaal aan acht Ohm en 65 Watt aan vier Ohm. De A-gewogen S/R-verhouding is groter dan 110 dB voor de voorversterker en groter dan 108 dB voor de eindtrappen.

Mission 778X: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt komt de Mission 778X in de loop van december naar de winkels. De prijs voor de Benelux hebben wij nog niet vernomen. Er zullen ook bundels komen waarbij de 778X samen met luidsprekers van Mission geleverd kunnen worden, maar daar hebben we nog geen details over vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE