NIEUWSGoldenEar

GoldenEar ForceField 30 en 40: bijgewerkte compacte subwoofers

Luidsprekerbouwer GoldenEar heeft zijn actieve subwoofermodellen ForceField 30 en ForceField 40 bijgewerkt en opnieuw uitgebracht. Beide modellen hebben een klasse D versterker aan boord en zijn relatief compact ondanks dat ze allebei onder de 20 Hz oppakken.

GoldenEar ForceField 30 en 40: kleine behuizing, putdiepe lage tonen

De nieuwe subwoofers ForceField 30 en ForceField 40 leveren volgens fabrikant GoldenEar compromisloze, state-of-the-art subwooferprestaties vanuit de kleinst mogelijke behuizingen. De nieuwe versies beschikken naar eigen zeggen over aanzienlijke sonische en cosmetische verfijningen ten opzichte van de vorige modellen ForceField 3 en ForceField 4.

Ten eerste hebben de subwoofers een op het BRX-model geïnspireerd gebogen bovenpaneel overgenomen dat volgens de ontwerpers kastresonanties minimaliseert. De wanddikte van de kast is ook vergroot om te voorkomen dat belangrijke bastransiënte informatie en impact worden geabsorbeerd en uitgesmeerd, terwijl een geperforeerd metalen rooster de sonische transparantie en luchtstroom zou moeten verbeteren.

De DSP van Analog Devices is geïmplementeerd om een vlakkere, uitgebreidere frequentierespons te bieden voor een schonere, diepere bas en tegelijkertijd minder vervorming. De klasse D MOSFET-uitgangstrap en verbeterde implementatie resulteren in een grotere efficiëntie van de vermogensoverdracht.

De ForceField 30 heeft een acht inch lange slag woofer die is geplaatst in een behuizing van 28,9 x 40,6 x 32,2 centimeter (B x D x H) met een gewicht van 14,3 kilogram. Een vlakke passieve radiator aan de onderkant zorgt voor de juiste drukverdeling. De klasse D versterker kan 1.000 Watt leveren. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 18 Hz tot 250 Hz. Voor net geen 900 euro wisselt de ForceField 30 van eigenaar.

Bij de ForceField 40 is alles een maatje groter. De lange slag woofer heeft een diameter van tien inch en wordt aangedreven door een 1.200 Watt versterker. De behuizing is natuurlijk ook iets groter, t.w. 33,7 x 46, 5 x 37,3 centimeter (B x D x H) en de ForceField 40 pakt op bij 14 Hz. Het gewicht is 18,4 kilogram. De adviesprijs is net geen 1.200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE