NIEUWSNagra

Nagra lanceert met de Model I zijn eerste hoofdtelefoon

Het Zwitserse audiobedrijf Nagra heeft zijn eerste hoofdtelefoon aangekondigd. De nieuwe Model I is een gesloten dynamische hoofdtelefoon die met name is bedoeld voor de professionele markt. Nagra heeft geen ervaring met de bouw van hoofdtelefoons en daarom is de Model I samen met de Amerikaanse hoofdtelefoonfabrikant Audeze ontwikkeld. Technische details en prijs moeten nog bekend worden gemaakt, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Nagra X Audeze Model I: gesloten dynamische hoofdtelefoon

De Nagra Model I die samen met de Amerikaanse fabrikant Audeze is ontwikkeld beleeft zijn officiële debuut op de Audio Engineering Society Convention 2022 in New York. Het gesloten ontwerp biedt volgens Nagra voldoende isolatie van omgevingsgeluid om de drager in staat te stellen zich te concentreren op de weer te geven opname. De diepe oorkussens zijn gemaakt voor lange luistersessies. Hoofdband en oorschelpen lijken gemaakt van koolstofvezel en dit materiaal heeft een uitstekende sterkte/gewicht-verhouding.

Volgens de beschikbare informatie is de Model I voldoende gevoelig om te kunnen worden aangedreven door draagbare en op batterijen werkende apparatuur.

De Nagra Model I-hoofdtelefoon wordt geleverd in een stevige doos om hem te beschermen tijdens vervoer naar een opnamesessie.

We weten niet wanneer de levering van de Model I gaat beginnen. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE