NIEUWSRega

Rega Elex Mk4: klasse AB geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen

Sinan Kökbugur | 23 november 2022 | Fotografie Fabrikant | Rega

De Engelse audiofabrikant Rega heeft de Elex Mk4 aangekondigd, een geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen die werkt in klasse AB. De Elex Mk4 bouwt voort op het eerdere ontwerp van de Elex-R, en is daar ook de opvolger van. Rega heeft aan de achterkant digitale ingangen en een draaitafelingang voor MM-elementen geplaatst en aan de voorkant is een hoofdtelefoonuitgang geplaatst. De strakke zwarte behuizing is helemaal in lijn met Rega’s ontwerpfilosofie. 

Rega Elex Mk4: geïntegreerde versterker

De Elex Mk4 van de in Groot-Brittannië gevestigde audiofabrikant Rega is de directe opvolger van de het model Elex-R. De Elex MK4 is een krachtige geïntegreerde tweekanaals versterker die volgens de fabrikant is ontworpen om de puurste muzikale prestaties te leveren. Gehuisvest in een geheel nieuwe behuizing die past bij de rest van het Rega-assortiment, bouwt de MK4 voort op eerdere Rega-ontwerpen voorzien van het beproefde klasse AB eindversterkercircuit dat een indrukwekkende 72 Watt per kanaal kan leveren aan en luidspreker met een impedantie van acht Ohm en 90 Watt aan zes Ohm.

De Elex Mk4 is in tegenstelling tot zijn voorganger voorzien van digitale ingangen en hoofdtelefoonuitgang van hoge kwaliteit, handig gelegen op het voorpaneel. De DAC-chip kan 16-bits en 24-bits muzieksignaal vertalen tot een frequentie van 192 kHz. Voor de liefhebber van vinyl is er een draaitafelingang voor MM-elementen geplaatst. Dan zijn er ook nog vier cinch-lijningangen en een voorversterkeruitgang die de mogelijkheid biedt om een externe eindversterker te gebruiken.

De Elex Mk4 meet 432 x 82 x 340 millimeter (B x H x D) inclusief luidsprekeraansluitingen en weegt 11 kilogram. Rega geeft en frequentiebereik op van 10 Hz (-1 dB) tot 65 kHz (-3 dB) voor de cinch-lijningangen. De draaitafelingang pakt op bij 15 Hz.

Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd. Rega geeft levenslang garantie tegen fabricagefouten. Gewone slijtage valt daar natuurlijk niet onder.

We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en ook is nog geen officiële prijsinformatie bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE