NIEUWSSchiit

Schiit Audio lanceert DA-converter Modi +

Het Amerikaanse Schiit Audio heeft de Modi + aangekondigd, een betaalbare DA-converter die desalniettemin een DAC chip aan boord heeft van chipmaker ESS Sabre. De nieuwe Modi + heeft veel overgenomen van zijn tien jaar oude voorganger Modi, ook de betaalbaarheid en het compacte formaat.

Schiit Audio Modi +: compacte DA-converter zonder toeters en bellen

De nieuwe versie van de Modi, genaamd Modi +,  is gebouwd rond een ESS ES9018 DAC-chip, getuned door Schiit mede-oprichter Mike Moffat, en kan muzieksignaal ontvangen via één van de drie digitale ingangen: coaxiaal, TOSLINK of Schiit's eigen Unison USB-ingang. De maximale resolutie voor alle ingangen is 24-bit/192 kHz PCM-signaal. De Modi + kan geen DSD afspelen en ook geen MQA.

De Modi + heeft USB-C aansluitingen zowel voor de voeding als voor het aanleveren van muzieksignaal. Dat was nog micro-USB bij het vorige model. De voedingsaansluiting is alleen nodig als muzieksignaal via de optische of coaxiale aansluiting wordt aangeleverd.

Verder hebben de ontwerpers de behuizing verbeterd en er een naadloos kastje van gemaakt. Alleen aan de achterkant zijn twee schroeven zichtbaar. Ook is een aluminium bronkeuze knop geplaatst en status-LEDjes die de gekozen bron aangeven.

Het hart van de DA-converter is een ESS Sbare DAC-chip van het type ES9108. Opamps zijn van Texas Instruments, type OPA1656. Weerstanden en condensatoren zijn van een ongebruikelijk hoog niveau in deze prijsklasse, zo verklaart Schiit Audio.

De opgegeven S/R-verhouding is groter dan 119 dB en de kanaalscheiding is groter dan 130 dB.

Schiit Audio Modi +: prijs en leveringsinformatie

De Modi + staat voor een prijs van 129 dollar op de Amerikaanse website van de fabrikant en kan worden geleverd in een zwarte en zilverkleurige uitvoering. Schiit Audio heeft ook een Europese website met prijzen in euro’s. Daar hebben we de Modi + nog niet zien staan. De Amerikaanse prijs is dus niets meer dan een indicatie, maar afgaande op deze indicatie zal de Modi + vermoedelijk in de Benelux circa 130 euro gaan kosten, of wellicht iets meer vanwege invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE