NIEUWSAudio Physic

Audio Physic Avantera: vierweg vloerstaande luidspreker

De Duitse luidsprekerfabrikant Audio Physic heeft het vloerstaande model Avantera aangekondigd. De Avantera is een vierweg luidspreker die is voorzien van AudioPhysic’s eigen drivers en andere zelfontwikkelde techniek. De verkoop zal aan het einde van deze maand gaan beginnen.

Audio Physic Avantera: behuizing

De Avantera van het in de Duitse stad Brilon gevestigde Audio Physic is een 123 centimeter hoge vloerstaande vierweg luidspreker met een multi-sandwich behuizing. Binnenin is de asymmetrische behuizing gemaakt van een hightech honingraatsandwich. De buitenzijde is naar keuze bekleed met een glas-elastomeer of houtfineer paneel-elastomeer composiet. Dit maakt de behuizing extreem stijf en kenmerkt zich door een zeer hoge mate van interne demping. Ook de stutten van de behuizing bestaan uit hightech honingraatpanelen en elementen van keramisch schuim.

Audio Physic Avantera: drivers

De Avantera heeft een mechanisch geïsoleerde montageplaat voor de HHCT III+ tweeter die volledig is ontkoppeld van de behuizing. De nieuwe Audio-Physic HHCM SL+ midrange driver werkt zonder spider. Ook de nieuwe dubbele surround-woofers en mid-woofers werken zonder conventionele spider. Door de zeer lage resulterende weerstand maken deze drivers volgens de fabrikant een tot nu toe onvoorstelbare dynamiek en resolutie mogelijk. Ook de contacten voor de tweeter en midrange driver zijn herzien en zijn nu voorzien van WBT Plasma Protect aansluitingen. Zelfs de terminal kreeg een revisie met verbeterde luidsprekeraansluitingen van WBT.

Alle condensatoren zijn nieuw ontwikkeld in luistersessies en hebben innovatieve koperschuim contacten. De Audio Physic PowerTrain, met zijn centerless chassis in het midden, brengt de kinetische energie op een efficiënte manier over. Hierdoor ontstaat een natuurlijke muziekweergave, zo verklaren de ontwerpers.

De afmetingen van de Audio Physic Avantera zijn 1.230 x 202 x 430 millimeter (H x B x D) zonder de grondplaat mee te rekenen. Het gweicht is 45 kilogram per luidspreker. Audio Physic geeft een frequentiebereik op van 27 Hz tot 40 kHz, een gevoeligheid van 89 dB en een impedantie van vier Ohm.

Audio Physic Avantera: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Avantera is eind november 2022 verkrijgbaar bij erkende dealers. De adviesprijs is 23.990 euro per paar voor de versies glaswit en glaszwart en 24.990 euro voor de versies zwart-ebbenhout hoogglans en palissander hoogglans.


EDITORS' CHOICE