NIEUWSThorens

Thorens lanceert riemaangedreven draaitafel TD 204

Draaitafelmerk Thorens heeft een nieuwe model aangekondigd genaamd TD 204. De TD 204 heeft een riemaangedreven draaiplateau en is volledig handbediend. Volgens de fabrikant is de TD 204 bedoeld voor muziekliefhebbers met hoge eisen. De levering zal in de loop van december gaan beginnen.

Thorens TD 204

De Thorens TD 204 is volgens de fabrikant ontwikkeld voor de audiofiele beginner, wat dat ook precies moge betekenen. De zwarte of walnoothouten hoogglans afwerking past naadloos bij het bestaande portfolio. De ontwerpers beloven een lange levensduur.

De nieuwe TP 120 is een J-vormige aluminium toonarm met een lengte van negen inch, een effectieve toonarmmassa van 15 gram en is voorzien van hoogwaardige lagertechnologie. Door toepassing van moderne lagers konden de lagerspeling en de wrijvingscoëfficiënten tot een voor de prijsklasse verbazingwekkend laag niveau worden teruggebracht, aldus de verklaring van Thorens. De afneembare armkop met SME-connector is vanuit de fabriek voorzien van een element van het type AT 95 E van het Japanse Audio Technica.

De TD 204 heeft een ingebouwde phono-versterker die geschikt is voor MM-elementen. De phono-versterker in de TD 204 kan uitgeschakeld worden als de gebruiker een betere phono-versterker zou bezitten of als de gebruiker een MC-element zou willen gebruiken.

Het draaiplateau is gemaakt van gegoten aluminium en wordt aangedreven door een riem en een gelijkstroommotor. Het chassis van de TD 204 rust op vier trillingsdempende voeten. De afmetingen zijn 420 x 355 x 140 millimeter (B x D x H) en de TD 204 weegt 4,8 kilogram. Een transparante stofkap wordt meegeleverd.

Thorens TD 204: prijs en leveringsinformatie

De TD 204 komt in de loop van december op de markt. Dat is misschien wel net op tijd voor onder de kerstboom. De adviesprijs is net geen 800 euro.


EDITORS' CHOICE