NIEUWSiEar Tilburg

Hoogtepunten Audio Show iEar' 2022: Quartz AV met ruimtekalibratie

Redactie Hifi.nl | 13 november 2022 | Fotografie Fabrikant

Op de aanstaande Audio Show iEar’ 2022 op zaterdag 26 en zondag 27 november a.s. in het Willem II stadion zullen ruim 75 van mooiste audiomerken te bekijken en beluisteren zijn in ruim dertig luisterruimtes. Daarnaast zullen een aantal deelnemers er voor kiezen om naast het specifieke merk ook thematisch te demonstreren. En dat is extra interessant voor elke bezoeker. Quartz AV, importeur van de merken Trinnov, JL Audio en Krix is een deelnemer die natuurlijk graag de eigen merken voor het voetlicht brengt, maar daarbij nog een stap verder gaat.

Ruimtekalibratie met Trinnov

De ultieme mogelijkheden die met het Trinnov ruimtekalibratie systeem bereikt kunnen worden, worden zeer gedetailleerd gedemonstreerd en toegelicht. Hiervoor zal ook David Meyerowitz van Trinnov zelf overkomen. Ruimtekalibratie is tegenwoordig een hot topic wanneer er een afweging in aan te schaffen apparatuur gedaan moet worden, zowel voor tweekanaals muziek als voor meerkanaals home cinema. En waar ruimtekalibratie jarenlang in de kinderschoenen heeft gestaan, zijn er inmiddels verbluffende resultaten mee te bereiken, waarbij een aantal systemen hoge ogen aan het gooien zijn.

Dirac is een dergelijk systeem, gepositioneerd in de middenklasse. Op topniveau vinden we Trinnov. Dit wordt een demonstratie waarin je er achter kunt komen hoe goed je systeem kan gaan klinken, wanneer de nadelige effecten in de ruimte zullen worden geëlimineerd door er de weergave van het systeem op aan te passen. Dit zonder inbreuk te doen op het klankkarakter van je installatie.

Een andere zeer interessante demonstratie die Quartz AV gaat verzorgen is de toevoeging van een subwoofer aan een hifi installatie. Bij velen leeft de perceptie dat dit niet nodig is, omdat het niets toevoegt. En om te bewijzen hoe veel beter een systeem kan klinken door er actief laag aan toe te voegen, wordt er een niet misselijk Bowers & Wilkins 800 D4 serie systeem van stal gehaald, om te demonstreren hoeveel beter het systeem wordt met de toevoeging van een subwoofer.

Kortom hele interessante demonstraties die meer dan de moeite waard zijn en je niet mag laten liggen als liefhebber!

Luisterruimte Quartz AV 

 

Audio Show iEar’ 2022 

  • Wanneer? Zaterdag 26 en zondag 27 november
  • Waar? Willem II stadion – Tilburg
  • Hoe laat? Openingstijden 10.00 – 18.00 uur
  • Wie? Meer dan 75 fabrikanten in ruim dertig luisterruimtes
  • Wat? Productintroducties en speciale gasten
  • Hoe? Entree gratis. gratis ruime parkeergelegenheid en gratis pendelvervoer tussen Tilburg CS en stadion


EDITORS' CHOICE