NIEUWSEAT

EAT F-Note VT toonarm: kies zelf het type toonarmbuis

Sinan Kökbugur | 12 november 2022 | Fotografie Fabrikant | EAT

Audiobedrijf European Audio Team (EAT) heeft een nieuwe toonarm ontwikkeld genaamd EAT F-Note VT. De letters “VT” staan voor Variable Tube want de gebruiker kan kiezen voor verschillende materialen en vormen als het gaat om de toonarmbuis. Dat kan bij aankoop maar het kan ook later.

EAT F-Note VT

Fabrikanten van toonarmen gebruiken allerlei verschillende materialen om hun toonarmbuizen van te maken. Aluminium wordt veel gebruikt. De laatste jaren zien we ook steeds vaker buizen gemaakt van koolstof en uiteraard worden ook combinaties van verschillende materialen gebruikt. De nieuwe F-Note VT van European Audio Team geeft de gebruiker de vrijheid om zelf te kiezen uit verschillende materialen en vormen. Zo kan de gebruiker kiezen uit een recht ontwerp of een S-vormig ontwerp. Verder kan worden gekozen voor een toonarmbuis van aluminium, carbon-aluminium of een uitvoering in hout-aluminium en een aluminium en carbon-aluminium uitvoering in S-vorm. De gebruiker kan desgewenst op elk moment wisselen. Het enige vaste gegeven is de lengte van de toonarm, die in alle gevallen twaalf inch is.


Er zijn twee basisversies, t.w. de Polished Aluminium Edition en de Satin Black Edition. Technisch gezien zijn deze twee varianten identiek. De toonarm is verkrijgbaar met een SME/Universele Flens of EAT Forte/Forte S Base/Flens.

 

Bij aanschaf van de toonarm kan de klant kiezen tussen drie verschillende toonarmbuizen, namelijk een 12 inch aluminium S-vorm met een vaste armkop, een 12 inch koolstof aluminium met vaste armkop en een 12 inch houten aluminium armbuis met een vaste armkop. Armkop en toonarmbasis zijn uitgevoerd in hoogglans aluminium of satijnzwart.

EAT F-Note VT toonarm: prijzen en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar - louter ter indicatie - op een Duitstalige website zagen wij een adviesprijs genoteerd staan van 4.395 euro voor zowel de uitvoeringen Polished Aluminium Edition als de Satin Black Edition en de drie genoemde varianten van de genoemde toonarmbuis. De beschikbare optionele toonarmbuizen kosten 659 euro per stuk.


EDITORS' CHOICE