Audio-Technica ATH-TWX9: draadloze in-ears voorzien van ANC en UV-sterilisatie

Audio-Technica heeft de ATH-TWX9 aangkondigd, een volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon voorzien van Active Noise Cancelling (ANC) en de mogelijkheid om de oordopjes met Deep UV-sterilisatie te ontsmetten. De aanwezigheid van ANC is niets bijzonders, maar UV-sterilisatie is een wat minder gebruikelijke functie in het leveringspakket van hoofdtelefoons.

Audio-Technica ATH-TWX9: geef bacteriën en virussen geen kans

Audio-Technica heeft de ATH-TWX9 toegevoegd aan de overvolle markt van draadloze in-ear hoofdtelefoons. De meest opvallende functie is de mogelijkheid om de oordopjes te ontsmetten met UV-licht. Het geluid zou natuurlijk ook goed moeten zijn met de 5,8 millimeter drivers, een batterijduur van zes uur (en nog eens ruim 18 uur in de oplaaddoos) en gepersonaliseerde hybride ruisonderdrukking.

De oplaad- en transportdoos is niet alleen compatibel met Qi draadloze opladers (niet megeleverd) voor eenvoudig opladen, maar is ook uitgerust met een UV LED-sterilisatiesysteem met unieke spiegelverwerking dat bacteriën en virussen op het oppervlak van de hoofdtelefoon moet doden. Volgens Audio-Technica is het systeem meer dan 99 procent effectief tegen E. coli- en bacteriofaagvirussen en meer dan 90 procent effectief tegen Staphylococcus aureus, maar het is niet effectief tegen alle bacteriën en virussen. De effectiviteit tegen het relatief nieuwe coronavirus is niet getest. De UV-sterilisatie geeft dus geen honderd procent zekerheid, maar ongetwijfeld zullen de oordopjes gemiddeld genomen veel schoner zijn dan die van concurrenten die geen ontsmettingsfunctie hebben.

De ATH-TWX9-oordopjes zijn compatibel met de AT Connect-app die extra bedieningselementen biedt, zoals een lage latentiemodus, een persoonlijk ruisonderdrukkingssysteem kiezen, EQ-instellingen aanpassen en opslaan op de hoofdtelefoon, de L/R-volumebalans wijzigen, de gewenste stemassistent selecteren ( zoals Amazon Alexa Built-in of Google Assistant), mogelijkheid om codecs te wijzigen, beheer van verbonden apparaten en meer.

De lage latentiemodus verbetert de synchroniciteit tussen audio en video voor soepel streamen en gamen. Naast de lage latentiemodus hebben deze oordopjes sfeerregeling voor het afspelen van muziek en oproepen en beschikken ze over een aanraakgevoelige bediening om te kiezen uit ruisonderdrukking en het doorlaten van omgevingsgeluid, waardoor de gebruiker omgevingsgeluiden kan horen via de ingebouwde microfoon. Met Multipoint-koppeling kunnen gebruikers naadloos schakelen tussen twee aangesloten apparaten.

De ATH-TWX9 oordopjes bieden volgens de fabrikant niet alleen een superieure luisterervaring, maar kunnen de hele dag comfortabel gedragen worden door de meegeleverde pasvormen met een hybride structuur van harde en zachte siliconen voor de beste pasvorm en geluidsprestaties. Audio-Technica levert maar liefst twaalf verschillende pasvormen mee.

Extra functies zijn onder meer kristalheldere gesprekskwaliteit met de dubbele krachtige MEMS-microfoons (micro-elektromechanisch systeem), beamforming-technologie en Qualcomm cVc Generation 8.0-technologie. De oordopjes zijn ook voorzien van Qualcomm TrueWireless Mirroring, hetgeen onafhankelijke transmissie naar de linker- en rechteroordopjes mogelijk maakt, waardoor geluidsonderbrekingen en vertragingen voor video's worden verminderd. De ATH-TWX9 is compatibel met Qualcomm Snapdragon Sound, Qualcomm aptX Adaptive audio en Sony's 360 Reality Audio.

Ten slotte, de ATH-TWX9 is waterdicht volgens de IPX4-norm voor bescherming tegen plotselinge regenbuien of tijdens het sporten. De IPX4-norm houdt in dat de hoofdtelefoon blijft werken, zelfs niet als er water uit alle richtingen spat. De IPX4-norm houdt niet in dat de oordopjes ondergedompeld kunnen worden en hele vochtige omgevingen kunnen beter vermeden worden.

Audio-Technica ATH-TWX9: prijs en leveringsinformatie

De ATH-TWX9 van Audio-Technica gaat voor 319 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE