NIEUWSPeachtree

Peachtree Audio Carina: krachtige geïntegreerde klasse D versterker met uitsluitend digitale ingangen

De Amerikaanse audiofabrikant Peachtree Audio heeft geïntegreerde versterker Carina aangekondigd. Carina heeft alleen digitale ingangen en kan 300 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren. De levering zou in de loop van deze maand moeten gaan beginnen.

Peachtree Carina

De nieuwe Carina van het in de VS gevestigde Peachtree Audio is dual mono opgebouwd. DA-conversie komt dan ook logischerwijs voor rekening van twee DAC-chips, in het geval van de Carina zijn dat ESS9068 DAC-chips. De ESS9068 is de opvolger van de 9038 en kan MQA lezen via alle ingangen.

De DAC heeft drie door de gebruiker selecteerbare filterinstellingen (evenals een NOS-modus) en de interne Bluetooth-module wordt alleen ingeschakeld wanneer de Bluetooth-ingang is geselecteerd.

Analoge ingangen ontbreken op de achterzijde van de Carina. Er is wel een voorversterkeruitgang uitgevoerd in cinch, die overigens ook voor een subwoofer gebruikt zou kunnen worden.

De volumeregeling van de Carina is een hybride ontwerp dat een weerstandsladder en digitale demping combineert. De hoofdtelefoonversterker heeft een gebalanceerde aansluiting van 4,4 millimeter (750 mWatt bij 30 Ohm) en de meer traditionele ongebalanceerde 6,35 millimeter single-ended uitgang (220 mWatt bij 30 Ohm) plaatst. De Hypex NCore-gebaseerde eindtrappen werken in klasse D en kunnen volgens Peachtree 300 Watt aan acht Ohm of 580 Watt aan vier Ohm leveren, per kanaal. De dempingfactor is groter dan 625 bij acht Ohm.

Peachtree Carina: prijs en leveringsinformatie

De Carina wordt geleverd in Peachtree's kenmerkende gebogen houten behuizing in de uitvoeringen Gloss Ebony Mocha of Piano Black. Naar verluidt gaat de levering in de loop van deze maand beginnen, maar de prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

 


EDITORS' CHOICE