NIEUWSDevialet

Devialet Mania: Devialet’s luidsprekertechniek in draagbare vorm

De Franse audiofabrikant Devialet heeft zijn eerste draagbare luidspreker uitgebracht. De nieuwe luidspreker heeft de naam Mania gekregen en vertaalt volgens de fabrikant de obsessie van het bedrijf voor puur geluid. De koper kan kiezen uit drie verschillende uitvoeringen van de Mania.

Devialet Mania: draagbaar 360 graden stereogeluid

De Mania is het nieuwste product van Devialet en het is de eerste draagbare luidspreker van het bedrijf. Volgens de ontwerpers luidt de Mania een bevrijde benadering van geluid in, d.w.z. spontaner en beter aanpasbaar dan ooit. Dankzij de adaptieve cross-stereo biedt Devialet Mania een klankbeeld dat verandert en zich aanpast aan elke fysieke ruimte, waardoor een uitgebreid 360 graden stereogeluid ontstaat.

De weergave door de Devialet Mania komt voor rekening van een viertal fullrange drivers en een tweetal woofers. Elke woofer wordt aangestuurd door een versterker van 38 Watt en elke fullrange driver heeft 25 Watt achter zich staan. Alle versterkers werken in klasse D. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 30 Hz tot 20 kHz en Devialet geeft een maximale geluidsdruk (SPL) op van 95 dB. Het resultaat is volgens de ontwerpers een helder en schoon geluid en cross-stereo weergave.

 

Muzieksignaal komt bij de Mania binnen via WiFi of Bluetooth. Via WiFi kunnen Spotify Connect en Airplay 2 worden gebruikt en wanneer Devialet Mania buiten wordt gebracht wordt automatisch Bluetooth geactiveerd.

De Mania is geschikt voor gebruik in de open lucht. Hij is spatwaterdicht volgens de IPX4-norm.

Optioneel kan Devialet een cirkelvormig oplaadstation leveren genaamd Mania Station.

Devialet Mania: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwarte en witte uitvoering. Deze uitvoeringen kosten 790 euro. Dan is er ook nog een uitvoering genaamd Opéra de Paris die voor bijna 1.000 euro van eigenaar wisselt. Optioneel oplaadstation Mania Station kost 79 euro.


EDITORS' CHOICE