De HIFI.BE Awards van de Noir et Blanc Brussels HiFi Show

Aan het einde van de eerste dag van de tweedaagse Noir et Blanc Brussels Hifi Show heeft het aanwezige team van HIFI.NL/.BE awards uitgereikt aan een drietal standhouders. We delen graag de foto's en natuurlijk de overwegingen van onze jury redactie bij het proces dat uiteindelijk naar de drie winnaars heeft geleid. Voor de lezers die eraan denken om zondag naar de show te komen: doe er je voordeel mee!

HIFI.BE Awards

Als mediapartner van de show hebben we voor de eerste editie van de Noir et Blanc Brussels Hifi Show drie redactionele awards in het leven geroepen: Best Presentation, Best Sound en Best Product. 

Een panel van onze aanwezige redactieleden had de schone taak om de Awards toe te kennen. Wat uiteraard niet meeviel, want alle deelnemers hebben er gezamenlijk voor het debuut van deze show iets moois van gemaakt, zowel qua aankleding als audiodemonstraties en -presentaties. Na wikken en wegen kwamen we uiteindelijk bij de volgende drie winnaars terecht.

BEST PRESENTATION: GP ACOUSTICS (KEF & HEGEL) 

Het zal je wellicht niet verbazen als je ons eerdere bericht hebt gezien, maar de award voor Best Presentation is naar de topprestatie van het team achter KEF en Hegel gegaan. Dat kan ook haast niet anders, als je het resultaat in de drie grote ruimtes bij elkaar optelt. 

Waar we zoal op letten voor Best Presentation? De eerste indruk van de ruimte en de beleving, hoe creatief is de invulling, is er gebruikgemaakt van meerdere demonstratiemogelijkheden, zijn er bijvoorbeeld audiovisuele hulpmiddelen ingezet, en hoe was de performance van de exposant – hier natuurlijk kracht bijgezet door de bijdrage van Jan Douwe Kroeske. Je kunt hier meer lezen over de ruimtes van KEF en Hegel.

BEST SOUND: TERRASON AUDIO (PMC FACT FENESTRIA, HALCRO, MOLA-MOLA)

We hebben veel mooie sets aan het werk gehoord op deze eerste dag, laten we dat vooropstellen. Voor de Best Sound Award waren de toetsingscriteria onder meer de kwaliteit en de prestaties binnen de prijsklasse en de combinatie van componenten, waarbij eveneens veel deelnemers hoge ogen gooiden.

Een zeer overtuigende demonstratie kwam evenwel uit de ruimte die Terrason deelt met Grimm Audio. Om en om vonden daar de demonstraties plaats, met twee sets van elkaar gescheiden door slechts een verdeelscherm. Beide waren erg sterk, maar bij de redactie kwam de set opgebouwd rond de imposante PMC fact fenestria vloerstaanders toch absoluut bovendrijven.

Die set? Twee krachtige Halcro Eclipse versterkers, een audiorack met Mola-Mola en in het midden de MU1 van Grimm. Als je met dat soort audiospeelgoed werkt, dan moet je ook aardig voor de dag komen met je keuze in luidsprekers. Say no more, want PMC mag toch wel tot de luidspreker-royalty van vandaag worden gerekend, en met de beslissing om de Halcro Eclipse te huwen met de fact fenestria hebben we het hier ook nog eens over de absolute top van PMC. Dat vlaggenschip “luidspreker die je niet zult horen”, en dat bedoelen de Britten letterlijk.

De speaker is ontworpen met als voornaamste doel alle ongewenste vervorming en kleuring te verwijderen die door de luidspreker zelf wordt opgewekt, dus alles wat je hoort is de muziek. Waarvan akte.

BEST PRODUCT: YAMAHA R-N2000A 

Já, we hebben veel moois gezien en gehoord, en já, er waren veel alternatieven (de oplossingen van Heed, de hele fraaie head-fi bij Dune Blue, de streaming apparaten van Silent Angel), maar net als bij Best Sound moet je uiteindelijk één winnaar aanwijzen – en onder onze gelederen was er weinig tegenspraak op de keuze voor deze alleskunner van Yamaha. Deze R-N2000A is een eerste, high-end model in een nieuwe lijn stereoreceivers van de Japanners, die op termijn een opvolger voor de populaire R-N803D zal omvatten.

Het nieuwe model verenigt die klassieke Yamaha VU-meterlooks met een klein OLED-scherm in de basis, en is uitgerust met streaming en YPOA-kamercorrectie. Een modern hificomponent waarin de nieuwste manier van muziek luisteren, zoals het streamen van muziek in hoge resolutie, wordt verenigd met de aloude hifikwaliteit. En dat dan op de beursvloer in combinatie met maar liefst drie speakeropties, waaronder de gloednieuwe NS-2000A.

Noir et Blanc Brussels HiFi Show 2022: 5 & 6 november

Je bent ook zondag nog de gehele dag welkom op de Noir et Blanc Brussels HiFi Show, niet in de laatste plaats om bovenstaande zelfs eens te gaan ervaren. De deuren van BluePoint Brussel zijn geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De show is gratis, de parking ook, en de koffie staat klaar! Kijk voor meer informatie op deze pagina


EDITORS' CHOICE