NIEUWSAudeze

Audeze Filter: magnetostatische bluetooth-luidspreker

Hoofdtelefoonfabrikant Audeze heeft iets anders gelanceerd dan een hoofdtelefoon. De Audeze Filter is een draagbare conferentieluidspreker en hij onderscheidt zich van zijn concurrenten door de magnetostatische driver.

Audeze Filter

De Filter van het in de VS gevestigde Audeze is uitgerust met een intelligent spraakverwerkingssysteem, geavanceerde neurale netwerken voor ruisonderdrukking en beamforming-technologieën, zodat gebruikers naar eigen zeggen van de fabrikant in elke omgeving met perfecte helderheid kunnen communiceren. Dit alles wordt gecombineerd met een vlakke magnetische driver, het expertisegebied van Audeze.

De diepe neurale netwerk (DNN) ruisonderdrukking van het apparaat is ontworpen om de meeste kantoor- of thuisgeluiden te elimineren en alleen het spraaksignaal weer te geven. Dit geavanceerde Intelligent Zero-Noise-verwerkingsalgoritme is volgens de fabrikant getraind op meer dan 500.000 ruissamples. Het filter beschikt ook over variabele microfoonbundelvorming van 70 tot 360 graden, waarbij alle stemmen binnen een afstand van drie meter worden vastgelegd.

De gepatenteerde vlakke magnetische driver is gebaseerd op technologie die door Audeze is ontwikkeld om verstaanbaar geluid te leveren, zelfs voor soldaten in oorlogsgebied. Een hoge geluidsdruk wordt gecombineerd met een lage vervorming. Soldaten in oorlogsgebied? Ja, het eerste product van het bedrijf was een zeer grote vlakke magnetische luidsprekerarray die speciaal voor militair gebruik was ontworpen. Audeze voerde een verstaanbaarheidstest uit van deze platte array op Edwards Air Force Base en luisteraars konden volgens opgave van de fabrikant honder procent van de woorden tot op anderhalve kilometer afstand duidelijk verstaan.

De luidspreker in de Filter meet 70 x 105 millimeter en is ook voorzien van Audeze's gepatenteerde Fluxor-magneten voor verbeterde efficiëntie en een Uniforce-membraan voor vervormingsvrij geluid met een frequentierespons van 300 Hz tot 20 kHz. Het resultaat is volgens het bedrijf niet minder dan de beste geluidsweergave in de branche. Voor gebruik zonder stopcontact is de luidspreker uitgerust met een ingebouwde 1.100 mAh lithium-polymeerbatterij die tot 15 uur normaal luisterplezier geeft.

“De Filter is ontworpen om draagbaar te zijn en heeft een opvouwbaar ontwerp waardoor de luidspreker verticaal kan worden geplaatst. De compacte vormfactor is ongeveer zo groot als een smartphone en hij wordt geleverd met een verstelbaar aanraakbedieningspaneel.

De Filter heeft volgens de ontwerpers meer kracht dan veel luidsprekers die tot drie keer zo groot zijn. Met USB en Bluetooth 5.0 kan de Filter verbinding maken met een computer, mobiele telefoon of tablet,” zo verklaart Sankar Thiagasamudram, CEO van Audeze. “Dit is een product dat is ontworpen voor het hybride personeelsbestand. Je kunt hem thuis gebruiken voor online vergaderingen, maar hij is klein genoeg om in je rugzak te passen voor conference calls of rumoerige ruimtes op het werk.”

Audeze Filter: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de Filter in de Benelux kan worden geleverd en voor welke prijs. Louter ter indicatie, op de website van Audeze staat een prijs van net geen 250 dollar genoteerd. Een klant in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE