Luistershow bij AudioXperience met Linn Klimax Organik en Sonus faber Il Cremonese Ex3me op zat. 5 nov. a.s.

Redactie Hifi.nl | 03 november 2022 | Fotografie Fabrikant

Audiodealer AudioXperience gevestigd in Nuenen organiseert op zaterdag 5 november a.s. een luistershow waarbij de Linn Klimax DSM Organik samen met de Linn Klimax Twin een paar luidsprekers van de Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber van het type Il Cremonese Ex3me zullen aansturen. De demonstratie duurt van 11:00 uur tot 16:00 uur en de inloop is vrij.

Linn Klimax Organik en Sonus faber Il Cremonese Ex3me in het zonnetje

Een echte introductie heeft AudioXperience door alle covid-maatregelen van de afgelopen twee jaar niet kunnen geven dus nu is het tijd om de Linn Klimax DSM Organik in het zonnetje te zetten. Samen met de Klimax Twin eindversterker is dit een onverslaanbaar duo, aldus de in Nuenen gevestigde audiodealer.

Linn zette in 2007 de eerste stappen in de richting van streaming-audio technologie met de komst van de Linn Klimax DS en dat is inmiddels alweer vijftien jaar geleden. De wereld is sindsdien drastisch veranderd. Linn pionierde destijds met de Linn Klimax DS waaruit later de Linn Klimax DSM zou volgen. Dat heeft Linn zeker geen windeieren gelegd en de firma uit Glasgow was dan ook jarenlang marktleider op het gebied van streaming-audio. Uniek is ook dat deze Linn Klimax DS uit 2007 nog steeds volledig up-to-date is en exact dezelfde firmware draait met alle toepassingen van deze tijd. Vijftien jaar aan digitaal onderhoud is uniek te noemen voor een product. Maar niet voor Linn, een Linn is gemaakt om lang mee te gaan en de klanten kunnen dat volmondig beamen.

Linn Organik: eerste in huis ontworpen DA-converter van topklasse

De Organik DAC is geheel in eigen huis ontworpen en vervaardigd en is de allereerste DA-converter van Linn. Deze nieuwe DAC-architectuur vormt het kloppend hart binnen de Linn Klimax DSM. Het zet nieuwe maatstaven op het gebied van muziekreproductie; nog nooit was de geluidskwaliteit en beleving zo hoog. Een Linn Klimax staat voor het allerbeste op gebied van geluidskwaliteit, bouwkwaliteit, componenten en vormgeving zonder enig compromis. Met Organik verwerkt Linn elk element van het digitaal naar analoog conversieproces met behulp van een combinatie van FPGA-verwerkingen discrete conversie.Deze zijn ontworpen om in perfecte harmonie samen te werken en ontworpen om zo een aanzienlijk lagere ruisvloer en vervorming te verkrijgen. Ten opzichte van Katalyst behaalt Organik zelfs een20 dB lagere S/R-ruisverhouding.

Sonus faber Il Cremonese Ex3me

Als trotse Sonus faber Reference dealer in Nederland is het eindelijk de beurt aan een van de kopstukken uit het Sonus Faber assortiment, t.w. de Il Cremonese Ext3me. Met de investering van de Sonus faber Il Cremonese Ex3me heeft AudioXperience doelbewust gekozen om ook het topsegment van Sonus faber aan bod te laten komen. Van zo'n kostbare luidspreker mogen extreme prestaties worden verwacht, zoals de modelnaam ook impliceert.

Sonus faber heeft de afgelopen jaren vol ingezet op research en ontwikkeling van haar luidsprekerconcepten en dit model is de laatste vervolmaking van het al bestaande model Il Cremonese. Als luisterinstrument werd deze luidspreker talloze malen ingezet als favoriet bij de Sonus Faber R&D team leden, dat diende als referentiemodel voor de ontwikkeling van verschillende technische oplossingen. Dit concept leidde tot het idee om de Il Cremonese te gaan gebruiken als basis voor een uniek luidsprekersysteem met een nauwkeurig prestatiedoel: absolute neutraliteit. Il Cremonese ex3me belichaamt een luidsprekersysteem dat tot leven komt door elementen uit het oorspronkelijke project maar ook te kiezen voor enkele iconische oplossingen die zijn afgeleid van Sonus Faber's 30th Anniversary Celebration conceptluidsprekermodel Ex3ma.

Ervaar zelf de perfectie van Linn en Sonus Faber

“Linn en Sonus faber is voor ons een match made in heaven! Zo fraai combineren deze merken. Wij demonstreren dit top systeem op zaterdag 5 november a.s. Kom langs en ervaar waarom wij vinden dat beide merken tot de absolute top behoren! De betoverende rijke klankschakeringen van Sonus faber en het hyper oplossende vermogen van de Linn Klimax Organik zijn slechts enkele aspecten wat deze combinatie zo bijzonder maakt.

Tevens demonstreren wij de  Linn Selekt LP 12 voorzien van de splinternieuwe Arko toonarm en Kendo MC-element.

Wij demonstreren van 11.00 uur tot 16.00 uur en reserveren is niet nodig,” aldus AudioXperience.

Adres en contactgegevens AudioXperience

AudioXperience
Spegelt 66
5674 CD Nuenen
Tel. 040 - 290 6344
Mob. 06 - 48172916


EDITORS' CHOICE