NIEUWSSVS

SVS Prime Wireless Pro Powered Speaker Pair: audiofiel geluid en veel aansluitingen

Het Amerikaanse audiobedrijf heeft de Prime Wireless Pro Powered Speaker Pair aangekondigd, een actief tweekanaals tweeweg luidsprekersysteem dat o.a. is voorzien van 100 Watt versterkervermogen per kanaal, een geavanceerde 24-bit/192 kHz DA-converter en een nauwkeurig afgestelde digitale cross-over. De gebruiker heeft een ruime keuze aan bedrade en draadloze aansluitingen en kan kiezen uit een witte of zwarte uitvoering. Onze test van de SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers lees je hier.

SVS Prime Wireless Pro Powered Speaker Pair

De Amerikaanse fabrikant SVS maakt luidsprekers, subwoofers, draadloze audio, kabels en accessoires en het bedrijf kondigt met trots het SVS Prime Wireless Pro Powered Speaker Pair aan. De tweede generatie draadloze smart speakers van het bedrijf brengt referentiegeluidskwaliteit naar de draadloze categorie door hi-res audioweergave te combineren met ruime aansluitmogelijkheden en slimme, veelzijdige bediening.

Het SVS Prime Wireless Pro Powered Speaker Pair is een master/slave-systeem. De master heeft versterkers voor beide kanalen en verbindingselektronica aan boord. De slave is passief en krijgt zijn signaal via een kabel vanaf de master. Het tweeweg systeem bestaat uit vier drivers, d.w.z. twee per kanaal en elke driver heeft zijn eigen versterker met een vermogen van 50 Watt. De hoogweergave komt voor rekening van een één inch aluminium tweeter en middentonen en lage tonen worden weergegeven door een 5,25 inch woofer.

Een geavanceerde 24-bit/192 kHz DA-converter en een nauwkeurig afgestelde actieve digitale crossover in de Prime Wireless Pro Powered Speakers maximaliseert de prestaties van elke driver door de vermogensafgifte en frequentierespons met uiterste precisie te regelen. De verwerkingscapaciteit stelt SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers in staat om de hoogst mogelijke resolutie af te spelen van alle streamingdiensten, draadloos. Met behulp van de actieve digitale cross-over hebben de technici van SVS de luidsprekers zorgvuldig afgestemd op een vrijwel vlekkeloos geluid in elk systeem of elke omgeving.

Draadloze streamingopties voor de SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers zijn onder meer WiFi, Bluetooth, Apple Airplay 2, Chromecast en Spotify Connect. Via de DTS Play-Fi app ondersteunt het systeem ook de hoogst mogelijke resolutie weergave van alle grote streamingdiensten, waaronder Amazon Music, Qobuz, iHeart, Pandora, YouTube, Sirius XM, Tidal, Pandora, Audible en anderen.

Een ARC/eARC HDMI-ingang maakt van de SVS Prime Wireless Pro een superieur klinkende soundbar die tv-audio en streaming muziek in stereo levert. Andere aansluitmogelijkheden zijn ingangen voor optisch, analoog lijnniveau, ethernet, 3,5 mm AUX en een subwooferuitgang.

Bediening is mogelijk via smartphone, tablet of pc via de DTS Play-Fi app, het intuïtieve display op het voorpaneel of een IR-afstandsbediening. Als handsfree de voorkeur heeft, reageert het luidsprekersysteem op Alexa en Hey Google spraakopdrachten via ondersteunde apparaten.

De DTS Play-Fi app geeft gebruikers ook toegang tot streamingdiensten, radiogidsen of een thuismediaserver vanaf elke smartphone of tablet en distribueert deze door het hele huis naar maar liefst 32 verschillende Play-Fi producten in 16 zones.

Esthetisch gezien combineren de SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers de klassiek knappe uitstraling van een traditioneel hifi stereosysteem met moderne digitale flare van het OLED-display op het voorpaneel. Bron, naam van de artiest, titel van het nummer, input, volume-instellingen en meer kunnen worden weergegeven voor een intuïtieve gebruikerservaring. Op het voorpaneel bevinden zich ook zes verlichte preselectieknoppen die onmiddellijk toegang bieden tot bronnen, favoriete afspeellijsten, streamingdiensten en meer, net als bij een autoradio.

Met de knoppen op het frontpaneel van de master kunnen gebruikers schakelen tussen bronnen en de helderheid van het scherm aanpassen, alsmede het afspelen pauzeren en het volume instellen. De IR-afstandsbediening bedient alle meest kritische functies en biedt directe invoerknoppen voor HDMI, Bluetooth, Optical en Line In om gemakkelijk tussen bronnen te kunnen schakelen.

De SVS Prime Wireless Pro Powered Speaker Pair speelt feilloos als een tweekanaals audiofiel systeem, soundbar of TV speaker vervanging, desktop gaming rig, in een multi-room audio systeem, of alle opties tegelijk.

SVS Prime Wireless Pro Powered Speaker Pair: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een met de hand aangebrachte Piano Gloss Black of Piano Gloss White kastafwerking die naadloos past in elk interieur. De prijs van het Prime Wireless Pro Powered Speaker systeem is net geen 1.000 euro en is te bestellen via de website van de Nederlandse distributeur JVB digital (oppostore.nl).

Lees ook onze review

MERK

EDITORS' CHOICE