NIEUWSApple

De Hifi-telefoon van 2022

Gastauteur | 01 november 2022 | Fotografie Fabrikant | Apple

We hebben de lancering alweer even achter de rug. En steeds meer reviews verschijnen online over de kwaliteit van de nieuwe Apple iPhone 14 Pro Max. Want ieder jaar horen we weer dezelfde uitspraak; “Dit is de beste iPhone ooit!” Die uitspraak moet natuurlijk met een korreltje zout genomen worden. Want wat wil je echt dat je telefoon goed doet? Dat kan ook nog uitmaken of je de telefoon zakelijk wil gebruiken. Stel, je wil een iPhone 14 Pro met een zakelijk abonnement, kan je als muziekliefhebber hier ook mee uit de voeten? Of is het alleen weggelegd voor de zakenmensen in mooie pakken?

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

De samensmelting van IT en Hifi is al enkele jaren aan de gang. En de liefhebbers plukken daar de vruchten van. Zeker op het gebied van muziekstreaming is er niet eerder zoveel innovatie en concurrentie geweest als nu. De streamingdiensten en het aanbod is enorm. Naast de gigant Spotify heeft Apple sinds enkele jaren ook zijn eigen streamingsdienst voor muziek. En gezien de historie van Apple, is dat ook een logische stap. Uiteraard zijn er nog veel meer aanbieders, denk bijvoorbeeld eens aan Deezer, Tidal of Qobuz. Zeker die laatste is voor de Hifi liefhebber een grote naam.

Door de samensmelting van IT en Hifi zijn we met z’n allen ook veel muziek gaan luisteren. Met name op de telefoon. Gecombineerd met in-ears, koptelefoon of een Bluetooth luidspreker, spelen we aardig wat uren aan muziek af. Toch zijn er maar weinig merken die zo goed muziek en geluid laten integreren op een toestel als Apple. Samsung is een goed voorbeeld van een merk dat zich steeds meer richt op de integratie van hard en software. En daarmee ook veel aandacht besteed aan de kwaliteit van geluid. Maar een fabrikant zoals Apple, is er niet. Apple heeft namelijk de complete lijn in handen en beheer. Ze gaan over de hardware componenten die worden gebruikt in de telefoon. Vervolgens gaan ze ook over de ontwikkeling en uitrol van de gebruikte firmware en operating system. En ook nog de apps die gebruikt worden.

Voor hifi en muziek liefhebbers kan het zelfs nog verder, daar gaat Apple voor hun eigen muziek streamingdienst ook nog eens over het aanbod en de kwaliteit van de muziek.

Hier is het grote punt waar Apple zich met de Apple iPhone 14 Pro Max zich onderscheidt van de concurrentie. Op het gebied van geluid is er geen enkele andere fabrikant die de kwaliteitsnorm zo goed beheerst als Apple. Een simpel voorbeeld hoe goed de afstemming en integratie is binnen Apple is de ruimtelijk audio. Dit concept is enorm goed geïntegreerd in de telefoons, IPads computers maar ook de koptelefoons van Apple. Denk maar aan de Apple AirPods Pro, welke ook net vernieuwd zijn. Er is dus geen ander merk dat de controle heeft van begin tot het einde, als het aankomt op muziek.

Dus als je zakelijk gezien een Apple iPhone 14 Pro Max in handen krijgt, dan zit je dus ook meteen goed voor een stukje “Hifi” kwaliteit van muziek. Dat is een grote plus voor alle liefhebbers van muziek.


EDITORS' CHOICE