NIEUWS

Levar Ultimate-MM en Ultimate-MC: instelbare phono-versterkers

De Duitse fabrikant Levar heeft twee nieuwe phono-versterkers gelanceerd. De Ultimate-MM is voor het versterken van het signaal van MM-elementen en de Ultimate-MC doet dat voor MC-elementen. Beide phono-versterkers zijn instelbaar met micro-switches aan de onderkant.

Levar Ultimate phono-versterkers

De belangrijkste ontwikkelingsdoelen waren exacte egalisatie, d.w.z. met een maximale afwijking van 0,1 dB ten opzichte van de RIAA-curve en het meest volledige behoud van de tonale signatuur van het aangesloten draaitafelelement. De phono-versterkers zijn dus ieder geschikt voor hetzij MM-elementen dan wel MC-elementen, maar de gebruiker kan de phono-versterkers aanpassen aan zijn draaitafelelement

Levar Ultimate-MM: actieve phono-versterker

De Levar Ultimate-MM is een phono-versterker voor MM-elementen met een actief circuit en een externe voeding. De versterking kan in vier trappen worden aangepast van 37 tot 45 dB en de ingangscapaciteit in zeven trappen van 50 pF tot 350 pF.

Levar Ultimate-MC: passieve phono-versterker

De Levar Ultimate-MC is een puur passieve phono-transformator, die gebruik maakt van gepaarde, geselecteerde, met mu-metaal afgeschermde transformatoren met amorfe kernen. De overbrengingsverhouding kan in drie trappen - d.w.z. 1:5, 1:10 of 1:20 - worden ingesteld en er kunnen ook verschillende geluidsarme belastingsweerstanden worden ingesteld. Op deze manier is een optimale aanpassing aan bijna elk MC-systeem mogelijk, aldus de verklaring van Levar.

Wie de Levar Ultimate MC-transformator gebruikt, heeft ook een MM-voorversterker als “turbo” nodig. Levar raadt eigenaren van MC-systemen uiteraard aan om het beide toestellen te kopen, d.w.z. de Levar Ultimate-MM samen met de Ultimate-MC.

Beide toestellen zijn tot en met 31 maart 2023 verkrijgbaar voor een prijs van 1.750 euro per stuk. Na 31 maart 2023 zullen de toestellen naar verluidt 1.990 euro per stuk kosten.


EDITORS' CHOICE