NIEUWSMagnat

Magnat MC 400: versterker met CD-loopwerk, radiofuncties en streaming-functies

Het Duitse Magnat heeft de MC 400 uitgebracht, een alles-in-één apparaat dat een versterker met CD-loopwerk in één behuizing combineert. Maar dat is niet alles want de MC 400 heeft ook uitgebreide radiofuncties en streaming-functies aan boord. De gebruiker hoeft alleen een setje passieve luidsprekers aan te sluiten.

Magnat MC 400

De compacte MC 400 van het Duitse audiomerk Magnat is een CD-receiver met internetfuncties en brengt zo ongeveer alle bronnen samen die je maar kunt wensen. Dat begint bij klassieke bronnen zoals een FM-tuner, DAB+ en een phono-ingang (MM). Er zijn ook analoge aansluitingen uitgevoerd in jack en cinch en er zijn natuurlijk ook digitale ingangen. Helemaal met de tijd mee is HDMI natuurlijk ook beschikbaar. Iedereen die naar CD's luistert, zal dol zijn op de discreet geïntegreerde slot-in drive.

De MC 400 heeft ook uitgebreide netwerk- en streaming-functies. Het gebruik van Spotify Connect via Ethernet en WiFi is mogelijk. Extra streaming-diensten kunnen worden geselecteerd via de Magnat-app. TuneIn geeft toegang tot tienduizenden internetradiostations over de hele wereld. Als kers op de taart is er ondersteuning voor Hi-Res audio tot een resolutie van 24-bit/192 kHz. De MC 400 kan ook muzieksignaal via Bluetooth ontvangen met ondersteuning van aptX-HD.

De behuizing van de MC 400 heeft de gebruikelijke breedte van 43 centimeter. Op het front is een 2,8 inch TFT-scherm geplaatst met een resolutie van 320 x 240 pixels. Het scherm geeft informatie over de gekozen bron en de spelende muziek en kan albumhoezen tonen, afhankelijk van de bron. Een afstandsbediening is de tweede optie voor bediening.De Magnat-app, die gratis beschikbaar is voor iOS en Android, maakt het echt gemakkelijk. Hiermee kunnen de verschillende muziekdiensten gemakkelijk worden geselecteerd, kan de muziek in het netwerk worden opgespoord en geselecteerd en kunnen de multiroom-functies worden gebruikt.

De ingangen voor een 3,5 mm jack-kabel en USB bevinden zich op het frontpaneel, netr als de hoofdtelefoonaansluiting.

Magnat geeft een vermogen op van 40 Watt per kanaal aan acht Ohm en 60 Watt per kanaal aan vier Ohm. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 80 kHz op niveau -3 dB. De S/R-verhouding is 98 dB, behalve voor de draaitafelingang die volgens de fabrikant een S/R-verhouding heeft van 82 dB.

De Magnat MC 400 is nu verkrijgbaar en kost net geen 1.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE